KARBONSUZ İSTANBUL HEDEFİNDE YENİ ADIM

KARBONSUZ İSTANBUL HEDEFİNDE YENİ ADIM

Avrupa Birliği Ufuk Avrupa (Horizon Europe) kapsamında desteklenen ‘kentsel konsolidasyon merkezi’ konulu DECARBOMILE isimli projeye 1 Eylül 2022 tarihi itibariyle başladı. Türkiye, Almanya, Fransa ve İspanya’nın pilot ülke; İspanya, Estonya, Belçika ve Bosna Hersek’in de uydu ülke olarak yer aldığı projede İtalya, Danimarka Polonya ve Bulgaristan partner ülke statüsüne sahip. Proje farklı sektörden lojistik operasyonu yapan firmaların, tek bir merkezden aynı hizmeti daha az araç ve yeşil ulaşım yöntemleriyle yapmasını amaçlıyor. Şehirlerin karbonsuzlaşma sürecine önemli katkılar sunan projede İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB); Akıllı Şehir, Ulaşım Planlama, Lojistik Yönetim ve Terminaller müdürlükleriyle destek veriyor.

LOJİSTİKTE HEDEF KARBON NÖTR

10 farklı ülkeden 31 kurumun katıldığı proje kapsamında İBB’nin ev sahipliğinde DECARBOMILE Paydaş Katılım Çalıştayı gerçekleştirildi. Üniversitelerin, derneklerin ve lojistik firmasından paydaşların katıldığı toplantıda karbon salınımı yapmayan elektrikli araçlarla ulaşımın mevcut durumu ve geleceği ele alındı. Kentsel lojistik alanında sektörün içerisinde olan kişi ve firmalarca değerlendirildi.

TEST EDİLECEK

Projenin sonraki aşamasında DECARBOMILE projesi ile kentsel konsolidasyon merkezlerinden elektrikli kargo bisikletleri ve diğer teslimat yöntemleriyle ilgili testler gerçekleştirilecek.  18 ay süresince devam etmesi planlanan testlerde elektrikli kargo bisikletleriyle teslimatlar gerçekleştirilecek. Proje süreci tamamlandığında lojistik merkezlerinden yeşil ulaşım yöntemleriyle uygulama kullanıma başlanacak

b2kaubc3qywdi0phmskhnjgu.jpg

q14stzc729rckwx8lgojlzed.jpg

ajkpb1s9y6texghw25coxlju.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.