Kardeş Kültürler Festivali Kardeşlik Halaylarıyla Başladı

Kardeş Kültürler Festivali Kardeşlik Halaylarıyla Başladı

EsenyurtBelediyesi’nin il dernekleriylebirlikte düzenlediği ‘Kardeş Kültürler Festivali’, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal DenizBozkurt’un katıldığı coşkulu bir kortej yürüyüşüyle başladı. Esenyurt’ta ilkkez gerçekleşen festivalin ilk gününde sergilenen halk oyunları gösterisi vekardeşlik halaylarının ardından sanatçı Kubat, sahne aldığı konserle Esenyurtlulara coşkulu anlar yaşattı.

Esenyurt’ta birilk olan Kardeş Kültürler Festivali yüzlerce insanın katıldığı coşkulu birkortej yürüyüşüyle başladı. Esenyurt Belediyesi’nin il dernekleriyle birliktedüzenlediği etkinliğe katılan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt,Yeni Belediye Meydanı’nda toplanan vatandaşlarla birlikte yürüyüş öncesiyöresel oyunlar oynadı, kardeşlik halayları çekti. Esenyurt CumhuriyetMeydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından Başkan Bozkurt kurulan yöreselstantları gezdi. Festivale Başkan Bozkurt’un yanı sıra Esenyurt İlçe KaymakamıVural Karagül, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Hanifi Kaya, Esenyurt İl DerneklerBirliği Başkanı Orhan Onur, ilçedeki siyasi parti temsilcileri, belediye başkanyardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, dernek ve STK temsilcileri katıldı.Halk oyunları gösterileri ile başlayan etkinlikte sonra sahne alan sanatçıKubat, Esenyurtlulara unutulmaz anlar yaşattı. Sanatçı Kubat’a seslendirdiğişarkılarla Anadolu’nun bütün renklerini yansıttığını söyleyen Başkan Bozkurt,“Esenyurt aslında öyle güzel bir yer ki... Bunun farkında değiliz. Anadolu gibirengarenk. Herkimliğin, inancın yaşadığı bir ilçe. 81 ilin her bir rengi burada var. Bunundışında dünyanın 101 değişik ülkesinin temsilcisi var. Burada 101 değişik dilkonuşuluyor. Dolayısıyla biz istedik ki farklı kültürler bir araya gelsin”dedi.

“Dünyayı Güzellik Kurtaracak”

Esenyurtluolmanın bir ayrıcalık olduğunu belirten Başkan Bozkurt şunları ekledi:“Binlerce yıldır yoğurularak bugüne gelmiş ama maalesef zaman zaman farklıkültürlere, inançlarasahip olmak kötü bir şeymiş gibi anlatılıyor. Bizi sanki birbirimizden çokuzakmışız gibi anlatılmayaçalışılıyor. Hâlbuki o kadar büyük bir zenginlik ki! Bu zenginliğin farkına vardığımızdahem dünyaya bakışımız değişecek hem hayattan aldığımız haz değişecek. Yaşama karşı daha fazlagüçlenmiş olacağız. Biz bu duygu ve düşüncelerle kültür festivalinin ilkiniyaptık. Ben, emeğigeçen herkese çok teşekkür ediyorum. Dünyayı güzellik kurtaracak diyorum.İnsanlar buraya göçüp geliyor. Biz o yüzden 'Umudun Şehri' diyoruz. Esenyurtlu olmakayrıcalıktır.”

“Sahnede Tüm Türkiye’yi Gezeceğiz”

Esenyurt’ta ilkkonserini veren Kubat şöyle konuştu: “Çok heyecanlıyım. İnanılmaz kalabalık.Muhteşem. Tam benim repertuarıma uygun bir festival. Tüm Türkiye’yi gezeceğizonlarla birlikte.”

“Türkiye Esenyurt’un KardeşliğiniGörsün”

Festivalde herbölgeden insanın bir araya geldiğini söyleyen Esenyurt İl Dernekler BirliğiBaşkanı Orhan Onur, “Biz Esenyurt’un artık konserlerle anılmasını istiyoruz.Bunun için Sayın Kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza çok teşekkürediyoruz. Çok emek verdiler, hepimizi bir araya getirdiler. Biz burada Doğulusu, Batılısı hepimiz bir aradayız. BütünTürkiye, Esenyurt’unkardeşliğini görsün. On günboyunca biz bu meydanda olacağız” diye konuştu.

Festival 10 Gün Boyunca Devam Edecek

Yaklaşık 40 ilinkatılımıyla 10 gün boyunca devam edecek olan etkinlikte, her gün bir bölgenintanıtımı yapılarak o bölgeye özgü sanatçılar konser verecek. Geleneksel elsanatları stantları, kıyafet kültürü, yemek kültürü, yörelerin zanaatlarınıngösterileceği zanaat sokağı, halk oyunları, halk âşıkları, mahalli sanatçılar,yöre ozanları, gelenek ve görenekleri tanıtan programlar, gösteriler ve spormüsabakaları, sohbet programları, yöreleri tanıtan kısa film ve belgeselgösterileri, efsaneler, fıkralar, destanlar ve köy seyirlik gösterilerin yer alacağı festivalin ikinci günündedüzenlenecek Karadeniz Gecesi’nde Resul Dindar sahne alacak.

Unutulmaya Yüz Tutmuş MesleklerTanıtılacak

Festivalde çinive seramik, sepet örme, lüle taşı, kilim dokuma, feretiko bezi dokuma, bıçak veboynuz tarak yapımı, geleneksel Türk işlemeleri, sıcak cam yapımı ve bakırcılıkgibi unutulmaya yüz tutmuş onlarca el emeği ürünlerin yapımının gösterileceğialanlar yer alacak. Yöresel kültürlerin tanıtılacağı festival alanına her ilingörselleriyle süslenen stantlar kurularak her gün birkaç ilin tanıtımı dayapılacak.

FestivaldeBugün:

Karadeniz Gecesi

Bölge Tanıtım Filmi

13.00-17.00 Bölgeye ÖzelYöresel Sanatçı Konserleri

20.00 Halk Oyunları Gösterisi

20.30 Resul DindarKonseri

qbfcjvroh4eoascdIui10h7y.jpg

zeby0dnmp5hywsm3f7cjjvoc.jpg

pzymmxu2vjtdxsrai4nfrg5I.jpg

ognm1p6zldtxeIc7cvfzwups.jpg

1fs2t5lphtruxsdvupdrqeyv.jpg

cpmg6h3wxogdcyj1bkjpbfI5.jpg

vyrs20znhcexrgeuajd1bypq.jpg

vuw8xkq36sfjndqzbwgtu9ek.jpg

x8kqbca1sjanwvuhpiwzhytm.jpg

ldf3z7gxubfvxsc6dot59iqw.jpg

nw0kqr34suhnxgdsjtcIooyi.jpg

ybmcrou5gqrm3pvtx7bwl1si.jpg

bbgvskt2rm4ef9ywiqfdpv8e.jpg

z5y0sfrlbbtqipkj3mh4ztgv.jpg

mknrq0zm13kdsqccizwbgfsu.jpg

wdhov4Iqat8dnpkrcuh6wogx.jpg

gsw90dvzzr72baxoqp5dckup.jpg

s2rztfvatqqkhlum1oyegmhn.jpg

qmvynyi9ztmbe3aIdpkcegsh.jpg

l9gvIaexbfjy3iuy06namzsd.jpg

ylaicvytgqdu3cwfzrurda4m.jpg

n8iksm9oaxjlfhlgq7qgurnc.jpg

toxgjqlpIklvz045ethqmurh.jpg

eImxaz0qoyvnewm59gt1zcll.jpg

8ryk4s3lzuvtso7nj0bphmqc.jpg

ftc48ip1hcl0adz7m6hntsfx.jpg

ocIx6nca7m4yettfhkzjq58v.jpg

pjiwhpfxrubqm7chzn8svagv.jpg

r6lojruegdt4tbdnI39y1ufx.jpg

tedz9vckvplks8xqntyIngc7.jpg

wlapxvnIiax8outdymyptgrc.jpg

nfh6dIpvwxgg54a1fyi2ulpc.jpg

uvdcz8I5jvxtaqrhbk70neji.jpg

2nq3hkouqbjk4tyrfxjoetbl.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.