Kardeş Kültürler Festivali’nde Ahmet Aslan Rüzgârı

Kardeş Kültürler Festivali’nde Ahmet Aslan Rüzgârı

EsenyurtBelediyesi’nin, il dernekleriyle birlikte düzenlediği 2. Kardeş KültürlerFestivali ikinci gününde tüm coşkusuyla devam etti. Festivalde Güneydoğu Anadolugecesi kapsamında sergilenen halk oyunları gösterisinin ardından sanatçı AhmetAslan sahne alarak, sevilen şarkılarını Esenyurtlular için seslendirdi.

Esenyurt’taikincisi düzenlenen Kardeş Kültürler Festivali ikinci gününde de yüzlerceEsenyurtluyu bir araya getirdi. Esenyurt Belediyesi’nin, il dernekleriylebirlikte Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği festivalde kurulan yöresel yemek vezanaat stantlarına ilgi yoğundu. Güneydoğu Anadolu gecesi kapsamında sergilenenbölge tanıtım filmi ve halk oyunlarının yanı sıra sevilen sanatçı Ahmet Aslan ensevilen şarkılarını söyleyerek Esenyurtlulara unutulmaz anlar yaşattı.

“Hissedebilmek İçin İnsan OlmakGerekiyor”

Sahnede sanatçıAhmet Aslan’a çiçek takdim eden Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt,“Ahmet Aslan’ı burada ağırlamak bizim için şeref, hepimiz onu çok iyibiliyoruz, dinliyoruz. Nasıl bir ruh haliyle yazıldı ki bu şarkılar, nasıl birsezgi ki bu, hissedebilmek için insan olmak gerekiyor,” diyerek sanatçıyateşekkür etti.

“Her Geçen Gün Daha Güzel ŞeylerYaşayacağız”

Kardeş KültürlerFestivali hakkında duygu ve düşüncelerini ifade eden Başkan Bozkurt şöylekonuştu: “Her günümüz ayrı bir güzelliği içerecek. Çünkü öyle güzel bircoğrafyanın çocuklarıyız ki, öyle güzel bir ülkenin evlatlarıyız ki dünyanınhiçbir yerinde bu kadar zenginlik yok. Bu zenginliği paylaştıkça güçleneceğiz,güçlendikçe birlikteliğimiz artacak ve Esenyurt bence birçok açıdan diğer ilçelereve ülkemize örnek olacak. İyi ki varsınız, iyi ki Esenyurtluyuz. Her geçen gündaha güzel şeyler yaşayacağız.”

Yöresel Yemekler Ve Zanaatlar BuFestivalde

Festivalkapsamında Cumhuriyet Meydanı’na kurulan yöresel yemek ve zanaat stantları ilevatandaşlar hem ülkemizin çeşitli lezzetlerini tatma imkânı buluyor hem de zanaatkârlarsokağında geçmişten günümüze uzanan ve unutulmaya yüz tutmuş zanaatlarlatanışıyor.

djeakytogi9qmmv6rutp4pfq.jpg

op4xb78tbapwmk0aymcrh6nc.jpg

a7r9sa1vjt6smhuqhxzqk0If.jpg

2gpbye0pqcrzIf46alj5xc7z.jpg

zieueaxmI3bwlbvktxrft1fd.jpg

0jgIeflcqbqwmn67pz1txdxm.jpg

bgg38pbetlyn4frnasurijva.jpg

aqctvin25dvhrewk0xjy8mzq.jpg

gz6cfvtqp2j40nroiymhIrao.jpg

gltf23waelpz5uhndjkm1sy7.jpg

e6gk8huqxsIzedd9jl2yt7rs.jpg

jeqtbddzme2po9rnv6hzxn7b.jpg

yxgcItakpdseozzfjcmj2mwr.jpg

i9z27l3sdj6rhtq5m14joyfk.jpg

wvro4ed6u3hnc9y5xzasluh0.jpg

j81odplv6ynxtmuzsbxk45fI.jpg

n0pclmI6gfjhqozekrqyakwc.jpg

ugyfpsxrlsImbvrz7kqqjetj.jpg

bglnghaqdxlu48eypiwnobae.jpg

axjqzlw4flr1bvdo2yvhqk5p.jpg

fx92yfn4Iqmlzdjohpkwgeta.jpg

qwodekns8ong0arxml1tjgax.jpg

udlchrpa9s374imwygIub0dn.jpg

daorersstumzhf7ycp3l85fb.jpg

psgvyqehg2b7oIy0mhxj8btr.jpg

dys0cjb1x3dlg8gxe4qo9vrk.jpg

nuqvtmck4dy6ahbfzu0rw8ao.jpg

qjnttdr7wzfebppaveorkl0k.jpg

xq6bwwdqursau9re7nm5yeft.jpg

xkzphpwudha8otyfe0e6lzas.jpg

5urplbbzr7jzjwwgxegauski.jpg

oqc2hjtipxoyurnb8ealkxrq.jpg

djmyaIl0xrsxftlzg2pkhveb.jpg

xna1aed0wl39fypo2rpzku4j.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.