KARTAL BELEDİYESİ,  2021 YILI PROJE HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

KARTAL BELEDİYESİ, 2021 YILI PROJE HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

Kartal Belediyesi, Başkan Gökhan Yüksel'in görevde olduğu 2 yıllık süreçte yapılan çalışma ve hayata geçirilen hizmetlerle ilgili bilgilendirme yaptı

Kartal Belediyesi, Başkan Gökhan Yüksel'in görevde olduğu 2 yıllık süreçte yapılan çalışma ve hayata geçirilen hizmetlerle ilgili bilgilendirme yaptı. Pandemi sürecinde yürütülen tedbir ve sosyal desteklerden, rutin çalışmalarla çözüme kavuşturulan altyapı sorunlarına kadar pek çok ayrıntıya yer verilen paylaşımda 2021 proje hedefleri de sıralandı.

COVI-19 SÜRECİ

Kartal Belediyesi iki yıllık süreçte yaptıklarınışöyle sıraladı:  

Kartal Belediyesi, Covid-19 salgını sürecinde İlk dezenfeksiyon çalışmalarına Mart 2020 itibari ile başladı. Halen düzenli olarak sürdürülen çalışmalarda bugüne kadar 13 milyon 635 bin metrekareden fazla kapalı alan, Nano Gümüşİyon Teknolojisi ile ilaçlandı.

Semt pazarlarında ve marketlerde salgın süresince denetimler gerçekleştirilirken, pazar girişlerine el dezenfektan üniteleri yerleştirildi.

Anadolu Yakası’ndaki CHP’li belediyelerle birlikte Ümraniye Dayanışma Hattı kurularak, bölgede yardım alamayanlara yardım desteği sağlandı.

Marketlerde dayanışma askıları oluşturan Kartal Belediyesi, yaş engeli bulunan ve özel bakıma ihtiyaç duyan ilçe sakinlerine evde kişisel bakım, kuaförlük ve evde sağlık hizmetinin yanı sıra  ambulanslarla evden hastaneye, hastaneden eve güvenli ve kontrollü ulaşım desteği verdi.

40 BİN ERZAK, 78 BİN HİJYEN SETİ DAĞITILDI

İleçede ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen hanelere 40.000 adet erzak paketi ulaştırıldı. İlçede, başta okul, cami ve pazarlar olmak üzere kamusal alanlarda 78.200 adet hijyen kiti dağıtıldı. 1.815 aileye ve 203 asker ailesine nakdi yardım yapılırken, 3.241 sağlık çalışanına gıda paketi dağıtımı gerçekleştirildi.

2.000’den fazla 65 yaşüstü ailenin banka, PTT, market ve pazar alış verişi, eczaneden ilaç alımı gibi ihtiyaçları karşılayan Kartal Belediyesi, 2019 yılı Ramazan Ayında 119.920 adet iftar yemeği ve 23.900 adet sahur yemeği verdi; 20 bin haneye Ramazan kolisi ulaştırdı.

 Pandemi nedeni ile evlerinde kalan vatandaşların psikolojik sağlığı için "Psikolojik Destek Hattı"nı devreye sokulurken; kreşöğrencileri için de "uzaktan eğitim" süreci başlatıldı.

ALTYAPI SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU

Pandemi sürecinde cadde ve sokakların boş olmasından faydalanan Kartal Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte altyapıçalışmalarına hız verdi.Özellikle ilçenin en büyük ve trafik yönünden en hareketli caddelerinde altyapıçalışmaları tamamlanırken yağmursuyu ve atıksu borularının çapları genişletildi, su hatları uzatıldı.

 ULAŞILABİLİR BELEDİYECİLİK İÇİN KİMER

 İlçe halkının istek, öneri ve şikâyetlerini aracısız olarak 7/24 belediyeye ulaştırılabilmesi için faaliyete geçirilen Komşu İletişim Merkezi (KİMER), 155.302 bin istek, öneri ve şikâyetin 121.860’ı ile ilgili işlem gerçekleştirdi.

 KARKAM İLE İSTİHDAM

Kartal Kariyer Merkezi (KARKAM) ile bölgedeki işverenlerle, iş arayan Kartallılar bir araya getirildi. KARKAM ile yüzlerce Kartallı iş hayatına katılma fırsatını yakaladı.

 DAHA YEŞİL BİR KARTAL İÇİN

Kartal Belediyesi, çok sayıda parkı revize etmenin yanı sıra 2 yılda ilçeye 10 park, 3 dinlenme alanı ve 40.148 metrekare yeşil alan kazandırdı.  Kartal’daki toplam park sayısı 178’e yükselirken, Kartal Belediyesi’nin sorumluluk alanındaki yeşil alan miktarı da toplam 375.272 metrekareye, kişi başına düşen aktif yeşil alan miktarı ise 5.89 metrekareye çıktı.

 GERİ DÖNÜŞÜM UYGULAMALARI

 İlçede başlatılan "sıfır atık" uygulamaları kapsamında dönüşebilir atığı kaynağında ayrıştırma ve bilinçlendirme çalışmaları ile bugüne kadar 553 pil toplama kutusu, 4.170 adet ambalaj kutusu, 294.527 adet atık yağ bidonu dağıtımı yapıldı; 16.938.545 kg ambalaj atığı, 4.042 kg atık pil, 294.527 kg bitkisel atık yağ, 294.527 kg tekstil atığı, 11.579 kg e-atık toplandı.

HAYVAN DOSTU ÇALIŞMALAR

Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 2 yıl içerisinde sokakta yaşayan 1810 hayvanı aşıladı, 600'üne a mikroçip taktı. Rehabilitasyon çalışmaları kapsamında 2650 sokak hayvanı toplanarak bunlardan 2450’si kısırlaştırıldı. Pandemi döneminde, sokağa çıkma kısıtlamalarında ve karlı havalarda yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için mama ve su dağıtımları yoğunlaştırıldı.

2021 PROJE HEDEFLERİ

Kartal Belediyesi 2021 proje hedefleri ise şöyle sıralandı:

  • Aydos Kent Ormanı Projesi ( 1 milyon metrekare, 5 Etapta yapılacak)
  • Hangar Bilişim ve Arge Merkezi
  • Neyzen Tevfik Meydanı ve Tren Yolu Alt Geçidi Prestij Meydan düzenlenmesi
  • Eski Kartal Stat Meydanı Projesinin hayata geçirilmesi
  • Dragos Su Sporları Merkezi
  • Yalı Yunus Topselvi Mahalle Evi
  • Yakacık Spor Kompleksi
  • Hobi Bahçeleri – Aydos Tarım Parkı
  • Gümüşpınar Otopark ve Pazar Alanı

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.