Kartal Belediyesi Personeline “Lösemi Nedenleri, Korunma ve Tedavi Yöntemleri” Eğitimi

Kartal Belediyesi Personeline “Lösemi Nedenleri, Korunma ve Tedavi Yöntemleri” Eğitimi

Kartal Belediyesi Personeline “Lösemi Nedenleri, Korunma ve Tedavi Yöntemleri” Eğitimi

Kartal Belediyesi, löseminin nedenleri, tedavisi ve korunma yolları ile alakalı belediye personeline yönelik genel bir bilgilendirme yapmak ve farkındalık oluşturmak amacı ile LÖSEV ( Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı ) ile birlikte bir eğitim programı düzenledi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen eğitime Kartal Belediyesi personeli katılım sağladı.

Sağlıklı beslenme ve spor en büyük kalkanımız

Kartal Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen “Lösemi Nedenleri, Korunma ve Tedavi Yöntemleri” konulu eğitimde; LÖSEV Gönüllü İletişimleri Sorumlusu Ayşegül Özgün, konuşmacı olarak yer aldı. Eğitimde lösemi hastalığının bulaşıcı olmadığını belirten Özgün; “Öncelikle lösemiden korunmanın ilk yolu sağlıklı beslenme, sporla iç içe ve sigaradan uzak bir yaşam sürmektir.” dedi

Her 100 bin kişiden 50'sinin lösemi olma riskiyle karşı karşıya kaldığını ve lösemi ile mücadelede sporun en büyük kalkan olduğunu özellikle vurgulayan Özgün, bu hastalıktan korunmak için şişmanlıktan kaçınmanın ve dengeli beslenmenin de önemine dikkat çekti.

Fast food çocukların en büyük düşmanı

Türkiye'de her yıl 16 yaşın altında 1200 - 1500 yeni lösemili çocuk vakası bildirildiğinin altını çizen Ayşegül Özgün; “Özellikle çocuklarımıza yedirdiğimiz her şeyin içeriğini dikkatle kontrol etmeliyiz. Çocuklarımızı yağlı kırmızı etlerden, fast food yiyeceklerden ve şekerden mümkün olduğunca uzak tutmalı, yaban mersini, çilek, böğürtlen, ahududu, kızılcık, nar gibi en fazla antioksidan içeren meyve türlerini sık sık yedirmeliyiz.” şeklinde beslenme önerilerinde bulundu.

Eğitimin ardından belediye personelinin sorularını yanıtlayan Ayşegül Özgün, Kartal Belediyesi’nin LÖSEV ile iş birliği halinde olduğunu dile getirerek desteklerinden dolayı Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e teşekkürlerini sundu.

Ayşegül Özgün’e verdiği değerli bilgiler için teşekkürlerini sunan Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Gamze Yavuzer ise “Kartal Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Yüksel’in öncülüğünde LÖSEV’in yaptığı çalışmaları her daim destekliyoruz. Bu kutsal amaç için her zaman yanınızda olarak desteklerimize devam edeceğiz.” şeklinde konuşarak desteklerini ifade etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.