KARTAL BELEDİYESİ SERASI’NDA BİR İLK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KARTAL BELEDİYESİ SERASI’NDA BİR İLK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yapılan Aşılama ile Dut Ağacı Kasım Ayında Meyve VerdiKartal Belediyesi’ne bağlı serada yabani dut ağacına yapılan aşı ile dut ağacının Kası..

Yapılan Aşılama ile Dut Ağacı Kasım Ayında Meyve Verdi

Kartal Belediyesi’ne bağlı serada yabani dut ağacına yapılan aşı ile dut ağacının Kasım ayında meyve vermesi sağlandı.

Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı Yakacık Serası’nda yabani dut ağacına yapılan sürgün göz aşısı ile Kasım ayında Avustralya dutu elde edildi. 

Yakacık Serası’nda görevli uzman personel tarafından deneme amacıyla gerçekleştirilen aşılama işlemi başarılı sonuçlandı ve dut ağacı, aşılamadan 15 gün sonra meyve vermeye başladı. 

Normalde Haziran ayından sonra meyve vermeyen dut ağacının Kasım ayında hem de açık alanda bulunmasına rağmen meyve veriyor olması ise dut ağacını, serayı ziyaret eden vatandaşların ilgi odağı haline getirdi. 

Sera personeli Kasım ayında bile dut ağacından meyve elde edilmesini; aşıların sağlıklı yapılması, ağacın bakımının aralıksız devam etmesi ve sıcak giden hava koşullarına bağlıyor. 

Kartal Belediyesi Yakacık Serası

Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı Yakacık Serası’nda, mevsimlik çiçek, farklı türlerde birçok ağaç çeşidi, yüzbinlerce fidanın yanı sıra gübreli toprak üretiliyor. 600 metrekare alan üzerine kurulu olan Kartal Belediyesi Yakacık Serası, fidanlık alanıyla birlikte toplam 8500 metrekare alanı kapsıyor. Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan park ve refüjlerde kullanılan fidanlar, Kartal’ın hem görünümüne hem de oksijen ihtiyacına katkı sağlıyor.


Kaynak: Kartal Belediyesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.