KARTAL BELEDİYESİ, SOĞANLIK'TA ASFALT ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

KARTAL BELEDİYESİ, SOĞANLIK'TA ASFALT ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Kartal Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlıİstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından geçtiğimiz yıl yürütülen

Kartal Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlıİstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından geçtiğimiz yıl yürütülen koordineli çalışmalar neticesinde 25 yıllık yağmur suyu ve atık su sorunu tarih olan Kartal Soğanlık’ta, şimdi de üstyapı seferberliği başlatıldı. Sokağa çıkma kısıtlamaları ve tam kapanma sürecini fırsat bilen Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Soğanlık’ta yer alan 14 sokağın 10’unda asfaltlama çalışmalarını tamamladı.

Kartal Belediyesi'nin büyük uğraşlar sonucu tapularını teslim ettiği Soğanlık'ta sorunlar, adım adım çözüme kavuşturuluyor.

İBB, İSKİ ve Kartal Belediyesi, geçtiğimiz yıl hummalı bir çalışma başlatarak Soğanlık Mahallesi’nin altyapı sorununa da el atmış, bölgenin yarım asırlık yağmur suyu ve atık su sorunu, kısa bir sürede gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde ortadan kaldırılmıştı.

Kartal Belediyesi, altyapısı yenilenen mahallede üstyapıçalışmaları için düğmeye bastı. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin kısıtlama ve tam kapanma döneminde yaptığıçalışmalar sonucunda Soğanlık Yeni Mahalle’de 10 sokağın asfalt serim işlemi gerçekleştirildi. Çalışmaların, mahallenin 4 sokağında daha devam edeceği belirtildi.

"KARTAL'IN HER NOKTASINDA ALTYAPI SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR"

Çalışmalar kapsamında Soğanlık Yakakent Caddesi ve Millet Caddesi'nde de asfalt serim çalışmalarına katılan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, yetkililerden son durum ile ilgili bilgi alıp incelemelerde bulundu.

Çalışmalarla ilgili konuşan Başkan Gökhan Yüksel, "Soğanlık Yeni Mahalle’de, hatırlarsanız, geçtiğimiz dönem tapu sorununu çözmüştük. Tapular komşularımıza dağıtılmıştı. Bu dönem de bu mahalledeki 14 sokağımızın alt yapıçalışmalarına başladık. Alt yapıçalışmaları bittikten sonra bu yıl, baharın gelişiyle ve sıcaklıkların artmasıyla bu 14 sokağımızdaki asfaltlama işlemlerini de Fen İşleri Müdürlüğümüzdeki arkadaşlarımız, İBB ekipleri ve İSKİ ekipleri devam ettiriyorlar. 14 sokağın 10’unda çalışmalar tamamlandı. Diğer sokaklarla ilgili de bu ay ve önümüzdeki ay çalışmalar devam edecek.  Kartal’ın her noktasında, Soğanlık ile birlikte diğer mahallelerde de altyapı seferberliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kartal Belediyesi'nin ortak çalışmaları ile devam ediyor" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.