KARTAL BELEDİYESİ ZABITASINDAN SEMT PAZARLARINA SIKI DENETİM

KARTAL BELEDİYESİ ZABITASINDAN SEMT PAZARLARINA SIKI DENETİM

Kartallı vatandaşın rahat ve huzurlu bir ortamda alışveriş yapmasını, sağlıklı ve hijyenik koşullarda gıda tüketmelerini sağlamak amacıyla ç..

Kartallı vatandaşın rahat ve huzurlu bir ortamda alışveriş yapmasını, sağlıklı ve hijyenik koşullarda gıda tüketmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarına devam eden Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, semt pazarlarında da sıkı denetimler gerçekleştiriyor. Giyimden mutfak eşyasına sebzeden meyveye onlarca çeşit ürünün bulunduğu semt pazarlarını sabah ilk saatlerinden itibaren kontrol eden zabıta ekiplerinin mesaisi, pazar alanı tamamen toplanıncaya kadar devam ediyor. 

Kartal Belediyesi Zabıta ekipleri, Kartal’ın en eski geleneklerinden biri olan semt pazarlarının sağlıklı işlemesi ve hem pazar esnafının hem de vatandaşların rahat, güvenilir ve sağlıklı bir ortamda alışveriş yapabilmesi için denetimlerini artırdı. 

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle alışveriş yoğunluğunun arttığı semt pazarlarında aşırı sıcağa rağmen denetim görevini aksatmayan Kartal Belediyesi Zabıtası, hijyen kuralları konusunda da satıcılara uyarılarda bulunuyor. 

Pazarın toplanmasının ardından geriye kalan atıkların toplanması konusunda Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerini de alana yönlendiren Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazar esnafı ile vatandaşlar arasında çıkan tartışmalara da müdahale ediyor, usulsüzlükleri tespit ederek cezai işlem uyguluyor.

Kartal’ın farklı noktalarına kurulan semt pazarlarında görev alan ekipler; tezgâhların sınırlar içinde açılmasını, fiyat etiketlerinin konulması, terazilerinin doğru tartması gibi konularda da sıkı denetimler gerçekleştiriyor. Pazarların temizliği konusunda titiz davranan ekipler, çevreyi kirletenlere uyarılarda bulunarak uyarıyı dikkate almayanlara cezai işlem uyguluyor.

Kaynak: Kartal Belediyesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.