KARTAL BELEDİYESİ’NDEN PERSONELE YÖNELİK “ORGAN BAĞIŞI” KONFERANSI

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN PERSONELE YÖNELİK “ORGAN BAĞIŞI” KONFERANSI

Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında; belediye personelini bilinçlendirmek ve organ bağışını..

Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında; belediye personelini bilinçlendirmek ve organ bağışının önemini anlatmak amacıyla bir konferans düzenlendi.

Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen konferansta Dr. Muhammed Furkan Aydoğdu konuşmacı olarak yer aldı. Organ bağışının; kişinin hayatta iken, serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına olanak tanıdığını söyleyen Aydoğdu; organ bağışı konusundaki istatistiklere ve organ bağışının önemine değindi.

Organ ve doku nakli tedavisinin; organları hasar görmüş hastalara büyük umut ışığı olduğunu, organ nakli konusundaki bilincin artmasına rağmen yine de bağış sayısının yetersiz olduğunu, tüm dünyada ve Türkiye’de organ nakli bekleyen insan sayısının ise çok fazla olduğunu belirten Dr. Muhammed Furkan Aydoğdu, konferans süresince; organ bağışı nedir, hangi organlar bağışlanabilir, kimler donör olabilir, nasıl bağışçı olunur, organ naklindeki yanlış inanışlar konu başlıklarını masaya yatırarak personele detaylı bilgi verdi. Son olarak bir kişinin organ bağışı ile 9 kişiye umut olabileceğini belirten Aydoğdu, personelin kendisine yönelttiği soruları cevapladı. Konferansın sonunda Kartal Belediyesi personelinden bağışçı olmak isteyenlerin de listesi alındı.


Kaynak: Kartal Belediyesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.