KARTAL BELEDİYESİ’NDEN SİTELERE SIFIK ATIK YÖNETİMİ DANIŞMANLIK HİZMETİ

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN SİTELERE SIFIK ATIK YÖNETİMİ DANIŞMANLIK HİZMETİ

Kartal Belediyesi, ilçede atıkların geri dönüşümü için başlatılan ‘Sıfır Atık’ çalışmalarını sürdürüyor. Atıkların kaynağında geri dönüşümü için çalışmalara hız veren Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü,

Kartal Belediyesi, ilçede atıkların geri dönüşümü için başlatılan ‘Sıfır Atık’ çalışmalarını sürdürüyor. Atıkların kaynağında geri dönüşümü için çalışmalara hız veren Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Sıfır Atık Yönetim Sistemi kapsamında ilçede bulunan sitelere ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti vermeye başlıyor.

İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşumunun engellenmesi veya azaltılması, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanılmasını kapsayan; sıfır atık yönetim felsefesi ile başlatılan çalışmalar ile evsel atıklar geri dönüşüme kazandırılacak.

SİTELERE TEMEL SEVİYE SIFIR ATIK BELGESİ

30829 sayılı 12 Temmuz 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan “Sıfır Atık Yönetmeliği” kapsamında 300 ve üzeri konuta sahip sitelerin sıfır atık yönetim sistemine geçmesi, yönetmesi ve temel seviye sıfır atık belgesi almasının zorunlu olmasının ardından Kartal Belediyesi de çalışmalara başladı. Bu kapsama giren sitelere Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yerinde durum inceleme, bilgilendirme ve eğitim desteği sağlanacak.

Yönetmelik kapsamında sitelerde oluşan geri dönüşüm atıklarının diğer atıklardan kategorilerine göre ayrı toplanması, konut halkı sayısına bağlı olarak erişimi kolay ve yeterli miktarda ekipman yerleştirilmesi, atıkların biriktirilmesi ve lisanslı geri dönüşüm firmasına teslim edilmesi gerekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.