KARTAL EDEBİYAT GÜNLERİ BAŞLADI

KARTAL EDEBİYAT GÜNLERİ BAŞLADI

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize ettiği “Edebiyat Günleri”, Yakacık Bayram Demirkol Parkı’nda gerçekleştirilen ilk etkinlik ile başladı.

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize ettiği “Edebiyat Günleri”, Yakacık Bayram Demirkol Parkı’nda gerçekleştirilen ilk etkinlik ile başladı.

Kartal Belediyesi tarafından yenilenen Yakacık Bayram Demirkol Parkı’nda gerçekleştirilen ilk etkinliğin konuğu, yazar Ayşe Övür oldu. “Cumhuriyet Öncesi ve Sonrası Edebiyatımızda Kadın” başlıklı söyleşi, eğitimci-şair-yazar Niyazi Yaşar’ın moderatörlüğünde gerçekleşti.

Saat 18.00’de başlayan söyleşiye, edebiyatsever Kartallılar yoğun ilgi gösterdi. Programda Yazar Ayşe Övür, ailesinden örnekler de vererek bu alanda yaptığı araştırmaları aktardı. Kadınların haklarına geç kavuştuklarını ve eğitim almak konusunda kendisinin de pek çok zorluğu aştığını belirten Övür, bu yolda pek çok kadının mücadele ettiğini örneklerle anlattı.

Edebiyat alanında bu yüzden kadınların ancak Cumhuriyetten sonra katılımının arttığını belirten yazar, saraya ve konaklara köle olarak getirilen kadınların sonraki kuşaklarından yazarlar çıktığını ve onların da kendi hikâyelerini anlattığını aktardı. Yaklaşık bir buçuk saat süren etkinlikte, soru cevap kısmının ardından Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Etkinlik Koordinatörü Uğur Temel tarafından yazar Ayşe Övür’e, plaket takdim edildi.

“Edebiyat Günleri”nin ikinci etkinliği, 27 Temmuz Salı günü Kartallı Kazım Meydanı’nda, Hilal Karahan, W. Bahadır Bayrıl, Ali Günvar, Ayça Erdura, Nur Saka, Cevat Hikmet Erdem ve Dilruba Nuray Erenler’in katılımı ile saat 18.00’da gerçekleştirilecek. Katılımcılar, “Edebiyatın Penceresinden Kadın, Sanat ve İktidar” adlı söyleşileri ile edebiyatseverler ile buluşacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.