KARTAL’DA ‘2. ULUSLARARASI HALK OYUNLARI FESTİVALİ’ BAŞLIYOR

KARTAL’DA ‘2. ULUSLARARASI HALK OYUNLARI FESTİVALİ’ BAŞLIYOR

Kartal Belediyesi, 11 ülkeden 17 halk oyunu grubunun katılacağı ‘2. Uluslararası Halk Oyunları Festivali’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Kartal Belediyesi, 11 ülkeden 17 halk oyunu grubunun katılacağı ‘2. Uluslararası Halk Oyunları Festivali’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 4 gün sürecek ve dünyaca ünlü halk oyunları gruplarının yer alacağı festival, bu yıl da büyük bir görsel şölene sahne olacak.

Kartal Belediyesi, 2. Uluslararası Halk Oyunları Festivali’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.  Kartallılara farklı ulusların kültür ve danslarını tanıma olanağı sunmak ve ilçenin kültürel zenginliklerinin uluslararası alanda tanıtımını sağlamak amacıyla düzenlenen festivale bu yıl da yoğun katılım bekleniyor. 

Kartal Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ve Acıbadem Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen festival, 25-28 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Festivale, Türkiye başta olmak üzere; Burundi, Mısır, Gürcistan, Macaristan, Hindistan, KKTC, Kuzey Makedonya, Sırbistan, Slovakya, Senegal olmak üzere 11 ülkeden 17 dünyaca ünlü halk oyunu grubu ve 500 sanatçı katılacak. 

Festival programının ilk günü olan 25 Ağustos’ta (yarın) tüm halk oyunları grupları saat 19.00’da Kartallı Kazım Meydanı’ndan, Kartal Meydanı’na kadar halk müzikleri eşliğinde kortej yürüyüşüne katılacak. Festivalin açılış töreni de saat 20.30’da Kartal Meydanı’nda yapılacak.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, farklı kültürleri aynı çatı altında buluşturan festivale tüm Kartallıları ve İstanbulluları davet etti. Başkan Yüksel, şunları söyledi:

“Sanatın farklı kültürleri bir araya getirme gücüne sahip olduğunun farkındayız. Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Halk Oyunları Festivali’nde de yine uluslararası halk oyunları gruplarımız sahne alacak. Kültür ve sanatın aynı çatı altında yer aldığı bu festivale başta Kartallı komşularım olmak üzere tüm İstanbullu vatandaşlarımızı davet ediyorum. Sanatın ve kültürlerin buluşmasına hep birlikte ev sahipliği yapalım.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.