KARTAL’DA 40 YILLIK HAYAL GERÇEKLEŞİYOR

KARTAL’DA 40 YILLIK HAYAL GERÇEKLEŞİYOR

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, seçim vaatleri arasında yer alan ve bölge sakinlerinin 40 yıllık hayali olan kültür merkezinin inşaatını başlattıklarını bildirdi.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, seçim vaatleri arasında yer alan ve bölge sakinlerinin 40 yıllık hayali olan kültür merkezinin inşaatını başlattıklarını bildirdi. Yüksel, 3 mahallenin ortak kullanımına açılacak olan Yalı-Yunus-Topselvi Kültür Merkezi’ni 2022 yılı sonuna kadar tamamlayarak açmayı planladıklarını söyledi.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, seçim vaatleri arasında yer alan ve bölge sakinlerinin 40 yıllık hayali olan kültür merkezinin inşaatını başlattıklarını bildirdi. Yüksel, 3 mahallenin ortak kullanımına açılacak olan Yalı-Yunus-Topselvi Kültür Merkezi’ni 2022 yılı sonuna kadar tamamlayarak açmayı planladıklarını söyledi.

Kartal Belediyesi’nin kültür sanat alanında yaptığı en önemli yatırımlarından biri olan Yalı Yunus Topselvi Kültür Merkezi inşaatında bir tanıtım toplantısı yapıldı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in davetiyle gerçekleştirilen toplantıya CHP Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, İYİ Parti Kartal İlçe Sekreteri Nalan Pehlivan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve bölge sakinleri katıldı.

"GÜVENLİK İÇİN 193 KAZIK ÇAKILDI"

Projeyle ilgili bilgi veren Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 2020 kasım ayında başlayan çalışmalarda öncelikle temel alanının etrafının 3 ayda fore kazıklarla çevrildiğini söyledi. Zemin seviyesinden 8.5 metre derinliğe inen temel kazısının, etraftaki diğer binalara zarar vermemesi için 193 kazık yerleştirildiğini 2 bin 800 metre uzunluğunda çelik halatlarla ankaraj yapıldığını belirten Başkan Yüksel, inşaat alanından 2021 mayıs ayına kadar toplam 7 bin 400 metreküp hafriyat çıkarıldığını bildirdi.

"TEMELDE 600 METREKÜP BETON DÖKÜLECEK"

Temel drenaj hattı, temel altı blokaj, grobeton gibi hazırlık işlerinin tamamlandığını ve 12 Temmuz itibariyle merkezin zeminin temel betonun dökülmeye başlandığını belirten Başkan Gökhan Yüksel, gün içinde toplam 600 metreküp beton döküleceğini söyledi. İlk betonu uzaktan kumanda yardımıyla döken Başkan Yüksel, bundan sonra bodrum perde betonlarının yapılarak 1. ve 2. bodrum katlarının yapılacağını ve 2021 yılı bitmeden merkezin kaba inşaatını bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Kültür Merkezi’nin 2022 yılı bitmeden hizmete girmesini hedeflediklerini belirten Başkan Yüksel, merkezin bodrum katlar dâhil 8 katlı olacağını ve toplam inşaat alanın 4 bin 845 metrekare olduğunu söyledi.

ÇOK FONKSİYONLU KÜLTÜR MERKEZİ

Yalı, Yunus, Topselvi Kültür Merkezi’nin; -2 katında fuaye alanı ve çok amaçlı salon olacağını, -1 katında yine fuaye, mini kafe mutfak ve dekor alanı olacağını kaydeden Başkan Yüksel, zemin katta ise giriş alanı, ödeme noktaları, taziye ve toplantı salonu, birinci katın tamamında ise kütüphanenin yer alacağını açıkladı. Merkezin ikinci katında 11 atölye; üçüncü katında ise 11 derslik olacağını vurgulayan Başkan Yüksel, dördüncü katta ise sergi salonu ve teras kafenin yer alacağını belirtti.

“2022’NİN SONUNDA AÇILIŞINI YAPMAK İSTİYORUZ”

İnşaat alanında incelemelerde bulunarak temele beton döken Başkan Yüksel, basın mensuplarının da sorularını cevaplandırdı. Bölge halkının 40 yıllık bir hayalini gerçekleştirdiklerini anlatan Yüksel, “Bu proje seçim sürecine girdiğimizde en çok konuştuğum projelerden biriydi” diyerek, şunları söyledi:

“Üç mahallemizin kültür sanat anlamında faaliyetlerin yürütülebilmesi için; çocukların, gençlerin, kadınların eğitim çalışmalarını sürdürebilmeleri için bir de komşularımızın acı günlerini paylaşabilecekleri bir ortamı sağlamak üzere taziye evi için söz vermiştik. Akabinde de mahalledeki gençlerin ve çocukların, aslında toplumun bütün kesimleri için kütüphanesiyle, eğitim alanlarıyla, tiyatro ve sinema gösterimlerinin gerçekleşeceği kültür sanat merkeziyle bir yapı ve mahalle evi inşa ediyoruz. Bu yapıüç mahallenin ihtiyacını karşılayacak. Kartalımıza, Yalı, Yunus, Topselvi mahallelerimize hayırlı olsun. Önümüzdeki yılın sonuna kadar bu projeyi bitirmek üzere arkadaşlarıma talimat verdim. Bu yılın sonuna kadar kaba inşaatı bitirme noktasına gelebilirsek çok daha iyi olacak. Final olarak 2022’nin sonunda bu projemizi gerçekleştirip, açılışını yapmak istiyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.”

40.jpg43.jpg44.jpg402.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.