Kartal'da geleneksel ramazan eğlencesi mahalle iftarlarıyla yaşatılıyor

Kartal'da geleneksel ramazan eğlencesi mahalle iftarlarıyla yaşatılıyor

Kartal'da ramazan boyunca düzenlenen mahalle iftarları ile mahalle sakinleri ramazan coşkusunu bir arada yaşıyor.Kartal Belediyesi'nin Karta..

Kartal'da ramazan boyunca düzenlenen mahalle iftarları ile mahalle sakinleri ramazan coşkusunu bir arada yaşıyor.

Kartal Belediyesi'nin Kartal'ın mahallelerinde düzenlediği mahalle iftarları, ramazan ayında binlerce Kartallıyı aynı sofranın etrafında buluşturuyor. İftarın ardından mahalle sakinlerine gölge oyunu ve Türk Tasavvuf Müziği konserleri sergileniyor.

Bu kapsamda düzenlenen iftar programlarından bir diğeri Yunus Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Yonca Sokak'ta verilen iftar yemeğine Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'in yanı sıra, CHP'nin eski Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Eskişehir Milletvekilli Utku Çakırözer, Bilecik Milletvekilli Yaşar Tüzün, CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Burak Tok ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar öncesinde vatandaşlara hitap eden Başkan Gökhan Yüksel, "Allah birliğimizi, dirliğimizi, dostluğumuzu, kardeşliğimizi ve komşuluğumuzu arttırsın. Çünkü hepimizin birbirimize ihtiyacı var. Bugün buraya gelip hep bir arada olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 31 Mart seçimlerinde, Kartal'da İstanbul'un en genç belediye başkanını çıkarttığınız için de hepinize teşekkür ediyorum. Hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Başkan Gökhan Yüksel'in ardından kürsüye çıkan CHP'nin eski Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, "Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin. İnşallah hep birlikte güzel bir şekilde Ramazan Bayramı'nı kutlayalım. Bu Ramazan Bayramı'nda her çok güzel olsun." diye konuştu.

Ezanın okunmasının ardından hep beraber dualar edilerek oruçlar açıldı.


Kaynak: Kartal Belediyesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.