KARTAL’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN BOŞATILAN 40 METRUK BİNA YIKILIYOR

KARTAL’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN BOŞATILAN 40 METRUK BİNA YIKILIYOR

Kartal Belediyesi’nin; ilçe genelinde vatandaşlar ve çevre için tehlike arz eden metruk binalarla ilgili yaptığı tespit çalışmaları kapsamın..

Kartal Belediyesi’nin; ilçe genelinde vatandaşlar ve çevre için tehlike arz eden metruk binalarla ilgili yaptığı tespit çalışmaları kapsamında 40 bina daha yıkılmaya başlandı. 

Hakkında riskli yapı raporu olduğu ve boşaltıldığı halde yıkımı gerçekleştirilmeyen binalar ilgili harekete geçen Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Yakacık Aysun, Makbul ve Kirat Sokakları üzerinden bulunan binaları 5 Eylül 2019 tarihi itibariyle yıkmaya başladı.

Yıkımların en az 3 gün süreyle devam etmesi planlanırken yıkım sırasında oluşabilecek toz için de sürekli tazyikli su kullanılıyor. Bölgede asayiş sorunlarına da yol açan metruk binaların yıkılması için mal sahiplerine ve yasal temsilcilerine tebligat yapıldığı; ancak verilen sürenin ardından yıkımların başladığı öğrenildi.

Sabah erken saatlerde yıkım çalışmalarına başlayan ekipleri, öğlen saatlerinde Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Yakacık Çarşı Mahallesi Muhtarı Senem Özdemir ile de görüşen Başkan Gökhan Yüksel, yıkım çalışmalarını sürdüren ekipleri de iş güvenliği kurallarına uymaları konusunda uyardı.  

Kartal’da çevre halkının şikâyetçi olduğu ve başta uyuşturucu madde kullananlar olmak üzere yasadışı işlerin mekânı haline gelen metruk binalar, Kartal Belediyesi tarafından yıkılıyor. Yasa gereği önce sahipleri tarafından yıkılması beklenen; ancak yasal süre içinde sahipleri tarafından yıkılmayan metruk binalar, Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkılıyor. 

Bu kapsamda olan ve hakkında riskli yapı raporu bulunan 40 bina, önceki gün Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri tarafından yıkılmaya başlandı. Yakacık Aysun, Makbul ve Kirat Sokaklarının çevresinde yaşayanların korkulu rüyası olan binalar, iş makineleri tarafından yerle bir edilemeye başlandı. 

Çocuklar için de tehlike yaratan ve daha önceden boşaltıldıkları için içlerine kolayca girilebilen binalar, çevre güvenliği alınarak tamamen kullanılamaz hale getirildi. Binaların kentsel dönüşüm sürecinde oldukları ve her biri hakkında riskli yapı raporu olduğu ve daha önceden boşaltılmalarına rağmen yüklenici firma tarafından yıkılmadıkları öğrenildi.

Cam, plastik doğrama, demir gibi geri dönüştürülebilir tüm parçalarının alındığı binaların yaz ayı olması nedeniyle uyuşturucu kullananların mekânı haline geldiği ve ormana yakın olması nedeniyle de yangın tehlikesine yol açtığı öğrenildi. Çalışmaları yerinde incelemek için Yakacık Çarşı Mahallesi’ne gelen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, yıkım ekiplerinden bölgeyle ilgili bilgi aldı. 

Baret ve fosforlu yelek giyen Başkan Gökhan Yüksel, çevre sakinleri ve Yakacık Çarşı Mahallesi Muhtarı Senem Özdemir ile görüşerek bölgede başka metruk binalar olması halinde belediyeye bilgi verilmesini istedi. Ekiplerden; yıkımlar sırasında iş güvenliğine azami dikkat edilmesini isteyen Başkan Gökhan Yüksel, toz için sürekli önlem alınmasını ve vatandaşların şikâyetlerinin dikkate alınmasını istedi. 



Kaynak: Kartal Belediyesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.