KARTAL'DA MAHALLELER SİVRİSİNEK VE HAŞERELE KARŞI İLAÇLANIYOR

KARTAL'DA MAHALLELER SİVRİSİNEK VE HAŞERELE KARŞI İLAÇLANIYOR

Kartal Belediyesi ekipleri, sinek, sivrisinek ve larvalara karşı ilçenin tamamında ilaçlama çalışmaları yürütüyor.

Kartal Belediyesi ekipleri, sinek, sivrisinek ve larvalara karşı ilçenin tamamında ilaçlama çalışmaları yürütüyor. Haşerelerle mücadele kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yapan Kartal Belediyesi, hafta içi her gün ilaçlanan mahalle sayısını yediye çıkardı.

Kartal Belediyesinde, Sıcak havanın etkisini artırması ile üremeleri hızlanan sinek, sivrisinek gibi haşereler ve larvalara karşı yapılan ilaçlama çalışmalarına katılan araç sayısı beşe çıkartıldı. Arkasında özel püskürtme makinesi olan ve ULV olarak adlandırılan araçlardan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olanların sayısı ise Kartal Belediyesi’nin talebi ile ikiden üçe çıkartıldı.

Kartal’daki 20 mahalle için düzenli ilaçlama programı yapan ekipler; hafta sonunda ise yoğun şikâyet olan mahallelerde iki ULV aracı ile ilaçlama gerçekleştiriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipleri ile koordineli yürütülen ‘Entegre Vektör Mücadelesi’, eylül sonuna kadar sürecek. Genel larva temizliği ise yıl boyunca devam edecek. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.