KARTAL’IN AFET GÖNÜLLÜLERİİLE MAKUD GRUBU ÜYELERİNE ZORLU EĞİTİM

KARTAL’IN AFET GÖNÜLLÜLERİİLE MAKUD GRUBU ÜYELERİNE ZORLU EĞİTİM

“Mahalle Bazlı Afet Gönüllüleri” projesini hayata geçirerek, Kartal’ın 20 mahallesinde 400 kişilik gönüllü acil müdahale ekibi kuran Kartal Belediyesi, afet hazırlıkları kapsamında eğitim ve dayanışmayı yaygınlaştırıyor.

“Mahalle Bazlı Afet Gönüllüleri” projesini hayata geçirerek, Kartal’ın 20 mahallesinde 400 kişilik gönüllü acil müdahale ekibi kuran Kartal Belediyesi, afet hazırlıkları kapsamında eğitim ve dayanışmayı yaygınlaştırıyor. Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından afet gönüllülerine yönelik gerçekleştirilen eğitimlerden biri daha İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kartal Arama Kurtarma ve Sürdürülebilir Eğitim Derneği iş birliği ile gerçekleştirilen ücretsiz eğitimlerde ilk olarak uzman eğitmenden teorik bilgi alan Motorize Arama Kurtarma (MAKUD) grubu üyeleri ile afet gönüllüleri, daha sonra da arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılan "İpler", "Düğümler" ve "İple İniş" konusunda zorlu bir uygulamalı eğitimden geçti. Katılımcılar, eğitimlerde yüksek kuleden iple iniş yaptı.

Eğitmen Haydar Daştan tarafından verilen eğitim, 10 Ekim Pazar günü saat 10.00’da başladı ve saat 16.00’ya kadar devam etti. Katılımcılar, gerekli tüm güvenlik önlemlerinin alındığı parkurda, gün boyunca iple iniş gerçekleştirdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.