KARTAL’IN BİLİM, MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ MERKEZİ BÜYÜK BİR TÖRENLE AÇILIYOR

KARTAL’IN BİLİM, MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ MERKEZİ BÜYÜK BİR TÖRENLE AÇILIYOR

KARTAL’IN BİLİM, MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ MERKEZİ BÜYÜK BİR TÖRENLE AÇILIYOR

Kartal Belediyesi ve Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi işbirliğiyle hayata geçirilen Makina Hangar-Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Merkezi; geleceğin bilim, mühendislik ve teknoloji insanlarına yatırım yapmak gayesi ile 10 Şubat Cumartesi (yarın) saat 14.00’te düzenlenecek tören ile açılıyor.

Bilim, mühendislik ve teknolojinin kapılarını; anaokulu seviyesinden başlayarak, doktora öğrencilerine kadar farklı yaş grupları için aralayacak olan merkez, aynı zamanda teknoloji firmalarının da projelerini geliştirebileceği bir AR-GE merkezi olacak.

Bilimle gençliği buluşturan adres

10 Şubat Cumartesi günü saat 14.00’te, Yakacık Çarşı Mahallesi’nde yapılacak törenle hizmete açılacak olan Makina Hangar-Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Merkezi, Kartallı öğrenciler için önemli bir yatırım projesi olarak öne çıkıyor.

Makina Hangar-Mühendislik ve Teknoloji Merkezi, sosyal tesis ve alanları da içinde barındıran bir teknoloji, araştırma geliştirme ve yaşam merkezi olarak tasarlandı. Burada üyelerin ve sektörün ihtiyaçları doğrultusunda ortak çalışma alanları yer alırken, Hangar’a gelen gençlerin de uygulamalı eğitim modüllerine doğrudan erişimi sağlanacak.

Hangar; sanayide dijital dönüşümün referans noktası olmak, mühendislik ekosistemini tek bir çatı altında toplamak, mühendis ağını güçlendirmek, mesleğe ilişkin üretkenliği artırmak ve teknolojik gelişmelere öncülük etmek, bilimsel çalışma yürütmek, kalifiye eleman gücünü geliştirmek, mühendis girişimcileri ve gençlerin fikirlerini desteklemek hedefi taşıyor. 

Bilim ve teknoloji konusunda kendini tanımak ve geliştirmek isteyen gençlere de destek sunacak merkezde, çocuklara ve gençlere teknolojik işlerin tanımı doğru bir şekilde yapılacak ve ailelerin çocuklarının potansiyelini keşfetmesine olanak sağlanacak.

Her kesimin buluşma noktası

Makina Hangar bünyesinde Sanayide Dijital Dönüşüm, Ar-Ge ve Tasarım Atölyesi, Çocuk Bilim ve Deney Atölyesi, Makina Garaj, Uygulamalı Eğitim Alanı ve Laboratuvarlar, Paylaşımlı Çalışma Alanları ve Çalışma Odaları, Fuaye Alanı ve Modüler Odalar, Konferans Salonu, kafeterya, otopark ve çocuk oyun parkları bulunuyor. Burada ayrıca, üyelere, bölge haklına ve etkinliklere yönelik sosyal alanlar yer alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.