KARTALLI BABALAR DESTEK PROGRAMINDA BULUŞUYOR

KARTALLI BABALAR DESTEK PROGRAMINDA BULUŞUYOR

Kartal Belediyesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği ile hayata geçirilen Baba Destek Programı’nın (BADEP) yeni dönem eğitimleri 11..

Kartal Belediyesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği ile hayata geçirilen Baba Destek Programı’nın (BADEP) yeni dönem eğitimleri 119 velinin katılımıyla başladı. 

Kartal Belediyesi Ekolojik Pazar Eğitim Çadırı, Soğanlık, Hürriyet ve Yakacık Kültür Merkezlerinde gerçekleştirilen ilk eğitim toplantılarına; Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, AÇEV Saha Sorumlusu Samettin Nesipoğlu ve Kartal Belediyesi kreşlerinde görevli öğretmenler ile birlikte 119 eğitim gönüllüsü baba katıldı.
AÇEV Saha Sorumlusu Samettin Nesipoğlu, Baba Destek Programı’nın ilk toplantısında program hakkında katılımcılara bilgi verdi ve yaptığı sunum ile 13 hafta sürecek eğitim programı boyunca değinilecek konulardan bahsetti. Aile ve çocuklar arasındaki iletişim alışkanlıklarının yanı sıra; ailelerin çocuklara karşı tutumlarındaki doğru ve yanlışların da ele alınacağı eğitimlerin gün ve saatleri ise eğitime katılan babaların ortak kararı ile belirlendi. 

Baba Destek Programı kapsamında devam edecek eğitimlere anneler de AÇEV tarafından gönderilen mektuplar ile dâhil oluyor. Baba Destek Programı’nın 13 haftalık eğitim sürecini başarı ile tamamlayan babalara ise eğitim sonunda sertifika veriliyor. 

BADEP (Baba Destek Programı) Nedir?

BADEP, 1996 yılında AÇEV tarafından geliştirilen, bilimsel araştırmalar ve toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda güncellenen, babanın çocuk gelişiminde aktif rol ve sorumluluk almasını hedefleyen bir yetişkin eğitim programıdır. 3-11 yaş dönemi çocukları olan 15-20 kişilik baba gruplarına yönelik en az 10 hafta boyunca, toplam 25 saatlik programda ayrıca annelere yönelik 2 oturum gerçekleştirilmektedir. Oturumlar, grup tartışması, küçük grup çalışmaları, oyunlar, hikâyeler ve örnek olay çalışması gibi yetişkin eğitimi yöntemleri kullanılarak gerçekleştirilmektedir. 

Baba Destek Programı’na katılan babaların, çocukları ile ilgili daha fazla sorumluluklar üstlendikleri, tüm aile bireyleri ile daha demokratik ilişkiler kurdukları ve çocuklarının gelişimlerini destekledikleri gözlemlenmiş, programın yalnızca babaları değil, eşlerini de çocukları ile ilişkilerinde olumlu etkilediği saptanmıştır.


Kaynak: Kartal Belediyesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.