Kazada iki kolunu kaybeden Başkan Hançerli üçüncü kez boğazı yüzerek geçti

Kazada iki kolunu kaybeden Başkan Hançerli üçüncü kez boğazı yüzerek geçti

35. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli İstanbul Boğazı'nı üçüncü kez yüzerek geçti. Başkan Hançerli, "Azim olduğunda, vazgeçmediğinizde ve çalıştığınızda yapamayacağınız hiçbir şey yok" dedi.

Her sene binlerce yüzücünün iki kıtayı birleştirdiği İstanbul Boğazı'ndaki yüzme yarışında 77 ülkeden 2 bin 600'ü aşkın yüzücü Asya'dan Avrupa'ya kulaç attı. 18 yaşında geçirdiği kaza nedeniyle iki kolunu kaybeden ve Türkiye’nin ilk engelli başkanı olan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de Asya'da Kanlıca İskelesi'nden başlayıp Avrupa'da Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda son bulan 6,5 kilometrelik zorlu parkuru yüzerek geçen isimlerden oldu. Daha önce iki kez İstanbul Boğazı’nı geçen Hançerli geçtiğimiz yıl Çanakkale Boğazı’nı da yüzerek geçmişti."Bizler zorlukları mutlaka aşacağız"

Bu yıl 3. kez yarışmaya katılan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "İki kıta, bir yarış. Dünyanın iki kıta arasında gerçekleşen tek yarışı. Boğaz yarışını üçüncü defa üst üste geçmeyi başardım. Tabii ki heyecanlı ve mutluyum. Zorlu oldu ama güzel oldu. Elbette fırsat oldukça katılmaya devam edeceğim. Harika bir organizasyon. Tüm dünya burada yarışmak istiyor. Burası İstanbul ve bu boğazda yüzebilme olanağı olduğu için çok mutluyum. Üçüncü defa geçmiş olmak ayrı bir gurur. Azim olduğunda, vazgeçmediğinizde ve çalıştığınızda yapamayacağınız hiçbir şey yok. Biz bunu gösterdik. Zorluklar hayatta hep olacak. Bizler o zorlukları mutlaka aşacağız. Bu da öyle bir yarıştı" dedi.

nh0t7vuwyzpe2sbkrfoqm3fv.jpg

ar69m205wyjbnhal4edgwrbq.jpg

p9kw8zIuaj7redcbptgyju6t.jpg

31bic8hxsnefhxwznqfot96e.jpg

zbet83phaclg0cImua2rvbnr.jpg

njqs9th8kz6cwr51kxcdfeaj.jpg

q34wrnkslbxyp0co5utzIwja.jpg

qz0pvqu4cnsd6v58hxfs97jn.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.