Kemal Özekici Koşusu’nu Guillotine kazandı

Kemal Özekici Koşusu’nu Guillotine kazandı

Kum pistteki 1900 metre mesafeli yarışı Adem Yıldız’ın sahibi olduğu, Aslan Tepeli’nin yetiştirdiği Guillotine (Marcavelly - American Billion / Unaccounted For) jokeyi Ercan Çankaya ile kazandı. Antrenörlüğünü Ramazan Barman’ın üstlendiği 5 yaşındaki doru kısrak, son galibiyetini Ankara’daki Peri Bacaları Koşusu’nda (KV-9) elde etmişti.

Yarışın ikincisi Continuous olurken, Donatella üçüncülükte, Karsambaç dördüncülükte, Last Tulip de beşincilikte kendine yer buldu. Kazanan kısrak için müddet 2.05.49, koşudaki farklar ise Boyun - 1,5 Boy - 1,5 Boy - 1,5 Boy şeklinde kayıtlara geçti.

Yarış sonrası düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Adem Yılmaz’a kupasını merhumun oğlu Selim Özekici verdi.

Kadir Soylu kazanan kısrağın jokeyi Ercan Çankaya’ya günün anısına hediye takdim etti.

Törene Adana Hipodrom Müdürü F. Bora Güralp ve davetliler de katıldı.

 

Kemal Özekici

1932 yılında Adana’da doğan Kemal Özekici, Adana’da bulunan ve sahibi olduğu Tokuç Çiftliği’nde çiftçilik yaptı. Genç yaşında Kaytas isimli safkan atıyla atçılığa başladı. 1975 yılında Tuvana isimli safkanla Başbakanlık Koşusu’nu ve Akdoğan isimli safkanla Kurtuluş, Kurttepe ve Büyük Taarruz Koşularını kazanan Özekici, sahibi olduğu diğer safkanlarla birçok başarıya imza attı. 2013 yılında aramızdan ayrılan Kemal Özekici’yi, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

mg3qcIqgpxmoe4bya0jdzldp.jpg

1u2w4oanqn7zpxrgzkdsea8k.jpg

w1xjls4aahntxcp72k8zsvb0.jpg

unxmgztixheawIkb5lgdvkae.jpg

ndgtn06wz5mgbhbe2ydf18jx.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.