Kemoterapi gören çocuklar için hastane duvarlarına resim yapıyorlar

Kemoterapi gören çocuklar için hastane duvarlarına resim yapıyorlar

Çocukların tedavi gördüğü hastane servislerinin duvarlarınaresimler yapıp, çocukların ruhlarını tedavi ediyorlar. Dünyayı RenklendiriyoruzProjesi’yle hasta çocukların ruhları tedavi ediliyor.

 

 

Her Şey Bir Gülücük İçin Derneği, imza projelerinden biriolan Dünyayı Renklendiriyoruz Projesi’ni Adana Şehir Hastanesi’nde yenidenhayata geçiriyor.

Şehir Hastanesinin destekleriyle beraber altı ay sürecekolan projenin ilk bölümü olan Çocuk Onkoloji ve Hematoloji servislerindegerçekleştirdi. Kemoterapi gören çocukların, ruh hallerine olumlu katkısağlamak amacıyla servisin duvarlarına çocukları mutlu edecek çizimler gerçekleştirildi.Zaman zaman çocuklarla birlikte gerçekleştirilen çizim ve boyama çalışmalarıbir buçuk ay sürdü.

Proje Sorumlusu ve Çizer Neslihan Kuş, Metehan Yeltekin,Vefa Muhammed, Talia Adalı, Cananur Pihava, Melek Yıldız, Ayşe Yıldız  ve Aslı Taştan'ın katkılarıyla hastaneninçocuk servislerinin duvarında  çizim veboyama çalışmaları yapılıyor.

Dünyayı Renklendiriyoruz Projesi ile geçtiğimiz 15 yılda60'tan fazla hastane ve okulun duvarları renklendirildi. Alman Ressam İngeKoltes ve kızlarının başlatmış olduğu proje, şimdi yeni ekiple çalışmalarınısürdürüyor. 2022 yılı itibari ile proje, Adana Şehir Hastanesi’nde tekrarhayata geçti. Projenin en büyük kazanımlarından biri, ağır hastalıklarlamücadele eden çocukların dünyalarının daha renkli bir hale gelmesi. Ekip, projebaşladığından beri ailelerden ve sağlık çalışanlarında çok fazla olumlu dönüşaldıklarını ve çocukların moral ve motivasyonlarında artış olduğunu belirtiyor.

Her Şey Bir Gülücük İçin Derneği, Adana ŞehirHastanesi’ndeki tüm çocuk bölümlerini renklendirmeyi planlıyor. Çocuk dostualanların yaratılması ve hasta çocuklarının hayat kalitesi ve motivasyonlarınınarttırılması derneğin bir numaralı önceliklerinden. Şehir Hastanesi’nde yenidenhayata dönen proje ile Her Şey Bir Gülücük İçin Derneği ulaşabildikleri tüm onkolojiservislerini renklendirmeyi hedefliyor.

Ij5z1grlrthfqjmzkb9fpemc.jpg

qyghgihqjz9x5veuuvzIkm37.jpg

kchpsnmxvfkwItdu9o78sdji.jpg

ynhpvoxgqkfe5uja0o6mepmn.jpg

orwa4pb5mz3cedh9jfaiywb0.jpg

swIr47k5mn9ozgdzb8sxlvmt.jpg

7rq1xnl0jckw6atzhdxbpveh.jpg

vslwo5phda1hbemt8tp3xb4q.jpg

molzw0r4vdqxbgrhcx9nyeqv.jpg

sntqh8h5dajpbmkptvvlacjw.jpg

9zeosw3jzyu0xopkik8cIjdf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.