Kenan Abalı, “Ülkem için adayım”

Kenan Abalı, “Ülkem için adayım”

Türkiye 24 Haziran 2018 tarihinde sandık başına gidecek. Partilerin milletvekili aday adayları bir bir kendini göstermeye başladı.

 24 Haziran seçimlerinde AK Parti'den aday adayı olan ve listeye girmek için çalışmalarını sürdüren dava adamı, duruşu ile isminden sıkça söz ettiren Kenan Abalı tecrübesini siyasette sürdürmek istiyor.

Kenan Abalı yaptığı açıklamada “Süreç hassas ve kritik bir süreç bizim de elimizi taşın altına koymamız lazım bir şekilde milletimize katkıda bulunabilmek için AK Parti’den İstanbul 2. Bölge’den aday adayı olmaya karar verdim. Bu işler nasip kısmet meselesi ama amacımız sadece hizmet etmek” dedi.

Türkiye’de 24 Haziran’da yapılacak seçimlerin yeni sisteme geçiş adına Türkiye’nin geleceğiyle ilgili büyük önem arz ettiğine değinen Kenan Abalı, “Seçimlerle birlikte yeni sisteme geçiş yapılacak ve Türkiye’nin umutlarının daha yukarıya doğru taşıyabilecek bir seçim. Dünyada bizimle aynı secdeye dönen insanların teveccühü başkanlık sisteminin hayata geçerek Recep Tayyip Erdoğan’ı ülkemizin ilk başkanı olarak hem bizler hem de ülkemizin insanı görmek istiyor. Türkiye’nin yeni sisteme geçerek güçlenmesini istemeyen dış mihraklar ve düşmanlar bunu engellemek için her yolu deniyorlar. Bu yüzden 24 Haziran seçimleri hem ülkemiz hem de Müslüman coğrafyası için ve elbette ki İstanbul’da da son derece önemli bir seçim. Bu seçimde kişiler kendi isimleri ve kişilikleri ile seçileceği bir seçim olması bakımından da çok hassas bir seçim. Başarılı olmak için halkın içinden olan ve halkın sevdiği benimsediği isimlerin listeye alınacağına inancım sonsuz. Bu seçim bu nedenlerle hepimize hayırlı olsun” İfadelerini kullandı.

Kenan Abalı Kimdir?

Kenan Abalı, 1969 yılında memur bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğu olarak Sinop  Dikmen’de dünyaya geldi. Öğrenim hayatına Sinop Dikmen’de başladı. Babasının Bolu’ya tayini nedeniyle 12 yaşında Bolu Aşağı Sokullu Mahallesi’ne taşındı ortaokulu Bolu Atatürk Okulu’nda okudu, Liseyi öğrenimini ise Bolu Ticaret Lisesi’nde tamamladı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra 1997 yılında iş hayatına Üç-Er Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nde başladı. Halen Üç-Er şirketinde firma sahibi ve genel müdür olarak devam etmektedir.

Ak Parti Sinop - Gerze İlçe Teşkilatı’nda delege ve birçok STK’larda da kurucu ve yönetici olarak görevlerde bulundu sırası ile Siad, Sindef, Serder, İstanbul Sinop Spor ve Fenerbahçe Kongre üyeliği bulunan Kenan Abalı, evli ve 4 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.