KENT VE TOPLUM KONFERANSI

KENT VE TOPLUM KONFERANSI

İBB Gençlik Meclisi, tarihsel ve güncel kentsel değişim süreçlerinin ele alındığı Kent ve Toplum konulu bir konferans düzenledi.

İBB Gençlik Meclisi Çevre Sağlık ve Veterinerlik Komisyonu, Kent ve Toplum konulu konferans düzenledi.

Yrd. Doç. Dr. Hasan Karataş'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta, imparatorluğunun yaşadığı kentsel gelişmeler ve sonrasında yıkılışı ele alındı. Tarihsel ve güncel kentsel değişim süreçlerinin analiz edildiği konferansta Karataş, kentleşmenin gelişiminde önemli bir yer tutan yeni oryantalist yaklaşım üzerinde durdu.

İslamiyet’in, şehirlerin yapılarının değişmesine katkısından bahseden Karataş, İslam’ın kamusal alan-mahrem alan ayrımıyla şehirleşmeyi önemli ölçüde etkilediğini söyledi. Karataş, İslam dininin yayıldığı Mekke, Medine, Kudüs ve Bağdat gibi şehirlerin Türkiye’deki şehir yaşamı üzerinde son derece etkili olduğu ifade etti.   

Programda ayrıca ekonomik ve kurumsal gelişmeler, gelişmekte olan ekonomilerde kentleşme süreçleri, medeniyet, insanlık ve vicdan gibi kavramların asırlar içerisinde yaşadığı değişim, kentin ortak kullanımı, kent ve toplumunun ekolojik-toplumsal sorunları ve kırdan kente göç süreci gibi birçok konu masaya yatırıldı. Program sonunda Yrd. Doç. Dr. Hasan Karataş’a teşekkür belgesi takdim edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.