Kentsel dönüşüm hız kazandı

Kentsel dönüşüm hız kazandı

Gaziosmanpaşa Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında Bağlarbaşı mahallesinde 2. etap çalışmalarıyla depreme dayanıksız binaları yıkmaya devam ediyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, depremin de yaşanmasıyla daha önce başlattığı kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Dönüşüm kapsamında Bağlarbaşı Mahallesi’nde başlatılan yıkımlarda 750 konuttan 450 konutun yıkımı tamamlandı. Bağlarbaşı Mahallesi 2. Etap projesi inşası kapsamında yapılacak olan çevre dostu ve yaşanabilir alanların bol olduğu ‘’Yeşil Bina Konsepti'’nde 1600 adet konut inşa edilecek. Vatandaşlar ile anlaşmalı olarak gerçekleştirilen projede konutların 800’ü bölge halkına tahsis edilecek.

 “Depremde binalarımız sağlam olsaydı kendimizi daha güvende hissederdik”

15 yıldır Bağlarbaşı Mahallesi’nde oturan Kasım Çavuşoğlu, “Ben yaklaşık 15 yıldır buradayım. Binalarımız çürümüştü, başkanımız bizimle anlaştı ve birebir metrekare karşılığında verdiler. Buralarda anılarımız var ancak her şey daha güzel olacak. Deprem olduğunda biz çoluk çocuk hemen dışarı koştuk, sallantı çok oldu. Binalarımız eski, bu depremde binalarımız sağlam olsaydı kendimizi daha güvende hissederdik” dedi.


Kaynak: istanbulajansi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.