Kerbela Şehitleri Esenyurt’ta Anıldı

Kerbela Şehitleri Esenyurt’ta Anıldı

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Hazreti Muhammed'intorunu Hazreti Hüseyin ve yarenlerinin Kerbela'da şehit edilmesinin yıl dönümüdolayısıyla düzenlenen “Aşura Kardeşlik” programına katıldı.

Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki 71 kişininKerbela'da şehit edilmesinin yıl dönümü nedeniyle Esenyurt’ta, “AşuraKardeşlik” programı düzenlendi. Esenyurt Sefinet-ün Necat Gençliği tarafındandüzenlenen programda, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Programa,Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un yanı sıra Esenyurt KaymakamıVural Karagül, dernek başkanları, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıdavatandaş katıldı. Esenyurt Tabela Meydanı’nda gerçekleşen anma programındaKerbela şehitleri için ilahiler söylendi, sineler dövüldü. Programda konuşmayapan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Adaletsizlik vehukuksuzluklar her zaman sürecektir. Bununda tek ilacı var o da birlik, beraberlik, kardeşlik ve bir aradaolmaktır. Her kim ki zulüm görüyorsa ve zulmün karşısında durmuyorsa o zulmeortaktır. Bunu da kendimize ders olarak çıkarmamız lazım. Allah bizi Hz.Hüseyin’in yolundan ayırmasın. Zulme, zalimlere hep beraberce direnmeyi, o gücünasip etsin” dedi.

“Böyle birgünde bir arada olmak çok değerli”

Böyle bir günde bir arada olmanın çok değerli olduğunu söyleyenBaşkan Bozkurt, “Bizim coğrafyamızda ve dünyada çok önemli yeri olan bu gündebir arada olmak çok değerli. Bir Sünni anne ve babanın çocuğu olaraksöylüyorum, zira bugün yaşanan bir olay herhangi bir ırka, herhangi bir inanca,herhangi bir kökene herhangi bir eğilime ait bir sorun değildir, bu insanlığaait bir sorundur. Hangi milletten olursa olsun zulme direnen her toplum, herinanç tarafından sevgiyle anılmaktadır ve anılmaya devam edecektir. Bu aynızamanda bizim birlik, beraberlik, kardeşlik içinde yaşamamız için önemli birörnek. İki açıdan; bir, yaşanan katliamdan ibret çıkarmamız için ikincisi, buzulmün bitiminde önemli rol oynayan İmam Hüseyin gibi değerli kişileri örnekalmamız için önemli” diye konuştu.

tfovIomcd8rmwsuftne0bxja.jpg

vqtoxkwno48msk3dcbxsdlqj.jpg

pkgauwgcz1mnx274qprodvcs.jpg

1naympvmysl8dnz5u3rozbhl.jpg

asv4qkqv1yxojpnrhbjo2rd5.jpg

xhe0t5chgivynn4pr67vumaf.jpg

xoblmo1uu6nwt9qvzhwy8czp.jpg

xuoi3gr07g4ylfzcceufknkd.jpg

tg7cv5exdfawrlj2lyjsktmu.jpg

gphir9sdrjjumn5l2tv6uocf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.