KILIÇDAROĞLU, ÇEKMEKÖY’DE

KILIÇDAROĞLU, ÇEKMEKÖY’DE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çekmeköy’de yoksul vatandaşların yaşadığı Nişantepe Mahallesi’ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'nun ilk durağı kağıt toplayıcılığıyla geçimini sağlayan bir ailenin evi oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberinde CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile Çekmeköy’de yoksul vatandaşların yaşadığı Nişantepe Mahallesi’ni ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin ilk durağı kağıt toplayıcılığıyla geçimini sağlayan bir ailenin evi oldu. 5 çocuğu olan anne, çocukların sabah okula aç gittiğini, çocuklarına kıyafet almakta zorlandığını, çöpten buldukları patatesleri yediklerini söyledi. Evde çamaşır makinesi bulunmadığı için çamaşırları elinde yıkadığını söyleyen anneye Kılıçdaroğlu, çamaşır makinesi sözü verdi ve "Çocukları okula gönder, bir ihtiyaç olursa mutlaka sağlarız. Çocuklar neden hoşlanıyorsa hepsini sağlarız” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, buradaki ev ziyaretinden sonra dışarıda kendisini bekleyen vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlar, Kılıçdaroğlu’na “Ben seni çok seviyorum, bizleri unutma, bizler senin peşindeyiz, yardım kartları dağıtılırken ayrımcılık olmasın. Bize yardım gelmiyor” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, ardından Nişantepe Mahalle Muhtar Yakup Baydar’ı ziyaret etti. Muhtar Baydar, mahallede imar izni problemi olduğunu aktardı.

"TESPİT ETTİĞİMİZ AİLELERİİBB'YE BİLDİRİYORUZ"

Kılıçdaroğlu’na eşlik eden İBB yetkilileri, mahallede yaşayan 68 kişinin sosyal yardımlara bağlandığını belirtti. Evde sağlık ve engelli bakımı gibi yardımların da yapıldığını belirten yetkililer, “Evlerde birden fazla aile kaldığı için kart sıkıntısı oluyor. Tespit ettiğimiz aileleri İBB’ye bildiriyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise kanser tedavisi gören kızının ilaç masraflarını karşılayamadığını belirten bir annenin bilgilerini alarak durumla ilgileneceklerini söyledi.

"KONUŞTUĞUNUZ KELİMELERE ALLAH BİN KERE RAZI OLSUN"

Ziyaret ettiği bir evdeki teyze Kemal Kılıçdaroğlu’na “O konuştuğunuz kelimelere Allah bin kere razı olsun. Allah başımızdan eksik etmesin” dedi.

5 ASTIM HASTASI ÇOCUK İÇİN HAVA CİHAZI

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler son olarak beş astım hastasıçocuğu olan bir aileyi ziyaret etti. Kaftancıoğlu, çocuklarının kullandığı hava cihazının bozulduğunu söyleyen babaya aynı cihazdan gönderileceği sözünü verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.