KILIÇDAROĞLU, DÜNYA ŞAMPİYONU  İLE İZMİR'DE BULUŞTU

KILIÇDAROĞLU, DÜNYA ŞAMPİYONU İLE İZMİR'DE BULUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Caribou Contests Matematik Yarışması'nda 2 bin 283 öğrenci arasından birinci olan 7 yaşındaki Kumsal Cemre Badem ve ailesiyle İzmir'de bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Caribou Contests Matematik Yarışması'nda 2 bin 283 öğrenci arasından birinci olan 7 yaşındaki Kumsal Cemre Badem ve ailesiyle İzmir'de bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden giderek ülkeye ve insanlığa fayda sağlamak, büyüyünce de beyin cerrahı olmak istediğini söyleyen Kumsal'a, "Beynin sırları henüz tam keşfedilemedi. Sen mutlaka beynin o sırlarını keşfetme konusunda önemli adımlar atacaksın. Ona yüzde yüz inanıyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, İzmir ziyaretinde, Coribou Contests Matematik Yarışması'nda birinci olan Kumsal Cemre Badem ile buluştu. Kumsal'a "Merhabalar Şampiyon" diye seslenen Kılıçdaroğlu, "2 kere 2'nin 5 ettiğini öğreneceğim galiba" dedi. Kumsal da ailesine dönerek, "4 yapıyor" deyince Kılıçdaroğlu ve orada bulunan herkes güldü. 

Kumsal, kendisine mektup yazan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na teşekkür ederek, "Benim için çok güzel şeyler yazmışsınız. O yüzden teşekkür ederim" dedi. Kılıçdaroğlu ise, "Sen hak ettiğin için yazıyoruz onu zaten" yanıtını verdikten sonra Kumsal'a hediyeler verdi. 

"SENİN YARAMAZLIK YAPMAK HAKKIN VAR, BİLİYOR MUSUN?"

Kılıçdaroğlu ile matematik şampiyonu Kumsal arasında yaşanan konuşmalar şöyle: 

Kılıçdaroğlu: Hiç yaramazlık yapıyor musun? 

Kumsal: Hayır. 

Kılıçdaroğlu: Ama senin yaramazlık yapma hakkın var, biliyor musun? 

Kumsal: Evet, bir iki kere düştüm okulda. O kadar. 

Kılıçdaroğlu: Rahatlıkla yaramazlık yapabilirsin. Belli bir yaşa kadar. 

Kumsal: Ben Atatürk'ün izinden gidip, ülkeme ve insanlığa faydalı işler yapmak istiyorum. İlerde beyin cerrahı olmak istiyorum. 

Kılıçdaroğlu: Beyin cerrahı. Beynin sırları henüz tam keşfedilemedi. Sen mutlaka beynin o sırlarını keşfetme konusunda önemli adımlar atacaksın. 

Kumsal: İnşallah. 

Kılıçdaroğlu: Ona yüzde yüz inanıyorum. 

Kumsal'ın annesi: Başkanım, keşfedip, beynimizi çıkartıp, tekrar yeni beyinler yapıp öyle yapacakmış. İlk kobay olarak da anne ve babasını seçecekmiş. Öyle söylüyor. 

Kılıçdaroğlu: Yapay zeka değil mi? 

"ASLOLAN O ZATEN, FİKİRLERİNİ ANLAMAK VE ONLARI BÜYÜTMEK"

Kumsal: Ben yüzyılın insanının Mustafa Kemal Atatürk olduğuna inanıyorum. Atatürk şu an yaşasaydı ki kalbimizde yaşıyor... 

Kılıçdaroğlu: Türkiye çok daha güzel olurdu. 

Kumsal: Evet, çok mutlu olurduk. Onu görmek çok isterdim, ama hala kalbimde yaşıyor. 

Kılıçdaroğlu: Aslolan o zaten. Fikirlerini anlamak ve onları büyütmek. O zaman Mustafa Kemal'i yaşatmış oluruz hep beraber. 

Kumsal'a başarılar dileyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, aile ile birlikte hatıra fotoğrafıçektirdi. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.