Kılıçdaroğlu, “Engelli kardeşlerimiz elbette siyasete de ilgi göstermelidir”

Kılıçdaroğlu, “Engelli kardeşlerimiz elbette siyasete de ilgi göstermelidir”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde engelli bireylerin yaşamından farklı kesitler sunan “İlle de Yaşamak” adlı belgeselin gösterimini izledi.

Haber & Fotoğraf Kasım Aydın

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde engelli bireylerin yaşamından farklı kesitler sunan “İlle de Yaşamak” adlı belgeselin gösterimini izledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, belgesel gösteriminin ardından ise engelli bireylerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında engellilere birlik çağrısı yaptı. Engellilerin nüfusunun aileleri ile birlikte 20 milyona yaklaştığını belirten Kılıçdaroğlu, "Birlik olsanız tek başınıza partiyi iktidara getirebilirsiniz" dedi.

"Ali İsmail Korkmaz Sokak ortasında dövülerek öldürüldü bu ülkede hala bunu görmeyenler var" diyen Kılıçdaroğlu, "Şimdi kim gerçekten engelli?" diye sordu.

 

Salondaki bir başka engelli ise Kılıçdaroğlu'na liste siteminde bulundu. Kendisinin ve birçok engelli arkadaşının belediyelerde meclis üyeliği için CHP'ye başvurduğunu söyleyen kadın, seçilmeyecek sıralardan aday gösterildiklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Engelli kardeşlerimiz elbette siyasete de ilgi göstermelidir. Onların sorunlarını dile getirmek elbette parlamento kürsüsünde dile getirmeli. Bir araya gelip gür ses çıkarırsa hiç bir parti görmemezlikten gelemez" yanıtını verdi.









HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.