KILIÇDAROĞLU: GAZETECİLERİ ASLA SUSTURAMAYACAKSINIZ

KILIÇDAROĞLU: GAZETECİLERİ ASLA SUSTURAMAYACAKSINIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin Meclis'te kabul edilen infaz yasasından yararlandırılmamasına tepki gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin Meclis'te kabul edilen infaz yasasından yararlandırılmamasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Halkın haber alma hürriyetini savunan gazetecileri asla susturamayacaksınız. Hangi baskıyı kurarsanız kurun, bu ülkede demokrasiyi getireceğiz" dedi.

Kılıçaroğlu, sosyal medya hesaplarından da paylaştığı açıklamasında şunları söyledi:

RTÜK SOPA OLARAK KULLANILIYOR

"Anayasa’nın 28.maddesi diyor ki: 'Basın hürdür, sansür edilemez.' Gerçekten bu ülkede basın hür ve sansür edilmiyor mu? Oturup bunu akılla mantıkla düşünmek gerekiyor. 20 Temmuz sivil darbe girişiminden sonra medya büyük baskı altındadır, özgürlüğü sınırlandırılmakta ve sınırlandırılmaya da devam edilmektedir.

Yine Anayasa’nın aynı maddesi devam ediyor: 'Devlet basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır.' Devlet Anayasa’nın bu hükmüne rağmen tam tersi tedbirleri alıyor. Basının, gazetecinin elini kolunu bağlamak istiyor. Onları tutuklamak, hapse atmak istiyor ve bunları da yapıyor. Bunları yaparken de RTÜK’ü sopa olarak kullanıyor. Fox Tv’ye, Halk Tv’ye, Tele1’e ölçüsüz cezaler veriyor, haksız cezalar veriyor.

Sanıyor ki ben bu cezaları verirsem bunları sustururum. Bu ülkede yürekli gazeteciler var, cesur gazeteciler var, haber peşinde koşan gazeteciler var; halkın aydınlanmasını, bilgilenmesini sağlamak için mücadele eden gazeteciler var. Özgürlükten, demokrasiden, adaletten yana olan gazeteciler var. Bakın bu zor günlerde onlar halkı bilgilendirmek için günün 24 saati çalışıyorlar. Halkın haber alma hürriyetini savunan gazetecileri asla susturamayacaksınız. Hangi baskıyı kurarsanız kurun, bu ülkede demokrasiyi getireceğiz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.