KILIÇDAROĞLU, “İŞSİZ APARTMAN GÖREVLİSİ KALMAYACAK”

KILIÇDAROĞLU, “İŞSİZ APARTMAN GÖREVLİSİ KALMAYACAK”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da düzenlenen Apartman Görevlileri Buluşması’nda, dün İnsan hakları Eylem Planı açıklayan

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da düzenlenen Apartman Görevlileri Buluşması’nda, dün İnsan hakları Eylem Planı açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Eğer 19 yıl iktidarda olup şimdi İnsan Hakları Eylem Planı açıklıyorsa insan haklarının olmadığını kabul etmiş olmuyor mu?” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da düzenlenen Apartman Görevlileri Buluşması’nda, dün İnsan hakları Eylem Planı açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Eğer 19 yıl iktidarda olup şimdi İnsan Hakları Eylem Planı açıklıyorsa insan haklarının olmadığını kabul etmiş olmuyor mu?” dedi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul’un Ataşehir ilçesinde düzenlenen 1. Bölge Apartman Görevlileri Buluşması’na katıldı. Muhtarlara "Ben sizin sorunlarınıza talibim. Ben sizin daha iyi bir yaşam sürdürmenizi istiyorum" diye seslenerek konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Benim dostlarım vardır. O dostlarımın başında sizler gelirsiniz. Bütün apartman görevlileri, bütün işçiler benim dostlarımdır. Alın teri dökenlerin tamamı benim dostlarımdır. Ben size gelin oy verin diye çağrı yapmıyorum. Dikkat buyurun. Ben sizin sorunlarınıza talibim. Ben sizin  daha iyi bir yaşam sürdürmenizi istiyorum. Benim diğerlerinden farkım budur. Ben sizin inancınıza, kimliğinize saygılıyım. Sizin yaşam tarzınıza saygılıyım.  Ama sizin bir derdiniz varsa ben bu dertle dertlenmem lazım. Bu ülkede huzur için yaşayacaksak önce hanede huzur olacak” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, apartman görevlilerinin yaşam koşullarının hızla iyileştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Apartman görevlisinin evi güneş görecek. Sizin hakkınız var. Sizin çocuklarınızın iyi eğitim alması lazım. Onların da iyi okullarda eğitim alması lazım. Üstün yetenekli çocuklarınız varsa devletin onlara destek olması lazım. Çocuklarınızın eğitimi ile ilgili bana ulaşabilirsiniz. Bakın belediye başkanlarımız var onlara ulaşabilirsiniz. Benim oğlum, kızım okusun birilerine muhtaç olmasın anne babanın en büyük kaygısıdır. Ankara’da bir dostunuz var. Onun adı Kemal Kılıçdaroğlu.”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu emeklilere verilen bayram ikramiyeleri ve taşerona verilen kadrolarla ilgili de konuştu. Kılıçdaroğlu, “Bu mücadeleyi taşeron işçiler için de verdim. Onlara da 'Örgütlenin' dedik. Zorla 1 milyon kişiye kadro aldırdık. Hala 300 bin kişi var. Onları da aldıracağız. Emekliye iki bayram ikramiyesi verilmesini sağladık. Bunun da kavgasını yıllar yılı verdik ve oldu. Şimdi sizin de kavganızı veriyoruz. Sizin sorunlarınızı da Meclis’te gündeme getireceğiz. Soru önergesi vereceğiz. Sizin hakkınızın hukukunuzun savunulması lazım. Onlar savunmazlar. Herkesin hakkını savunacağız” dedi. Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Sizin de tatil hakkınız var çocuklarınızla beraber. Dünyadan haberi olmayan bir milletvekili 6 ayda bir cep telefonu değiştirdiklerini, kapılarında arabalarının beklediğini söyledi. Siz sarayın beslemesi olabilirsin. Farklı yerlerden maaş alıyor olabilirsin. Bu insanlar ne yapacak zor bela geçiniyorlar. Ben isterim her apartman görevlisinin bir arabası olsun.”

“İŞSİZ APARTMAN GÖREVLİSİ KALMAYACAK”

İzmir depreminin ardından binası yıkılan ve işsiz kalan apartman görevlilerine yönelik yaptıkları çalışmaları anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, “Bakınız İzmir’de bir deprem oldu. Pek çok bina yıkılır. Depremi yerinde gördük hastanelere gittik yaralıları gördük. Bir süre sonra yine İzmir’e gittik. Kimlerle bir araya geldik. Evler yıkılan apartman görevlilerini ziyaret ettim. Belediye başkanlarımıza dedim ki binası yıkılan apartman görevlilerinin tamamına iş vereceksiniz. Ben bir daha geldiğimde işsiz apartman görevlisi kalmayacak dedim. İktidar sahipleri sizi düşünmedi. Ben tamamına iş bulacaksınız dedim. Beni iyi tanımanızı isterim hangi partiye oy verdiğinizi sormuyorum” diye konuştu.

Öte yandan Kılıçdaroğlu, Konut-İş Sendikası Başkanı Alican Kayhan’ın konuşmasına atıfta bulunarak şunları söyledi:

“Sayın başkanı dinledim. Sayın başkan örgütlenmeden bahsettiniz. Güçlü olmak için örgütlenmeniz lazım. Bir apartman var ve görevlisi sadece sizsiniz. Hakkınızı aradığınızda yöneticiniz diyebilir ki ‘git’ gidecek yeriniz bile belki yoktur. Kavga ayrı bir şeydir hak aramak ayrı bir şey. 

Bir apartman görevlisi kadın şunu söyledi: ‘Neredeyse ben eşim ve çocuğum tam gün çalışıyoruz ama sigortamız 15 günden yatıyor. Ama ben gidip diyemiyorum ki eden 30 gün üzerinden yatırmıyorsunuz.’ Onun emeğini çalıyorsunuz. Şöyle bir Anayasa’mız. Burada çalışmak herkesin hakkıdır yazıyor. Darbe Anayasa’sıdır, 1980 Anayasa’sıdır diyorlar biliyorsunuz. Türkiye’de 10 milyonun üzerinde işsiz var.”

"19 YILDIR İNSAN HAKKI OLMADIĞINI KABUL ETMİŞ OLMUYOR MU?"

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün yaptığı İnsan Hakları Eylem Planı’na ilişkin de “Dün bir toplamı yapıldı insan hakları eylem planı diye. Sizin haklarınızı teslim etmeyen biri İnsan Hakları Eylem Planı açıklıyor. ‘İnancından ötürü kimse hapse girmeyecek’ diyor. Hapiste böyle binlerce insan var. Eğer 19 yıl iktidarda olup şimdi İnsan Hakları Eylem Planı açıklıyorsa insan haklarının olmadığını kabul etmiş olmuyor mu?” diye konuştu.

“ELİMİZİ EKMEĞİMİZDEN ÇEKMİYORSUNUZ BARİ DİLİNİZİ ÇEKİN”

Bu arada, Kılıçdaroğlu kürsüye çıkmadan önce apartman görevlileri adına kısa bir konuşma yapan Konut-İş Sendikası Başkanı Alican Kayhan, pek çok apartman görevlisinin kayıt dışı çalıştırıldığını ve yaşadıkları yerlerin mağaraları andırdığını ifade etti. Kayhan, bundan sonra belediye imar kanunlarına uygun olmayan evlerde yaşamak istemediklerini belirtti. Kayhan, “1980 yılında bizi mağdur eden 634 sayılı kat mülkiyet kanununa eklenen ek ikinci maddesine esir ediliyoruz. En ufak bir bahane gösterilemeden bu insanlar sokağa atılmaktadır. CHP döneminde bu yasanın kaldırılmasını talep ediyoruz. Bu da yakındır inşallah bunu da göreceğiz. İktidarın Kayseri milletvekili biz göstererek ‘6 ayda bir telefon değiştiriyorlar, araba değiştiriyorlar’ dedi. Var mı böyle bir şey? Ben 22 yılda bu sendikanın genel başkanlığını yapıyorum. Ben de bu sektörden geldim. Alınan ücret asgari ücrettir. Bu pandemide en çok zarar gören  apartman görevlileridir. Ayrıca arkadaşlarımız pandemide sürekli sokakta bunun yanı sıra ayrıca arkadaşlarımıza yönelik darp da artış var. Elimizi ekmeğimizden çekmiyorsunuz bari dilinizi çekin” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.