KILIÇDAROĞLU: “POLİS BUNLARI ANINDA YAKALAR”

KILIÇDAROĞLU: “POLİS BUNLARI ANINDA YAKALAR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, organize suçörgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarının ardından başlayan mafya ve siyaset arasındaki ilişki tartışmaları için,

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarının ardından başlayan mafya ve siyaset arasındaki ilişki tartışmaları için, “Bu gücün arkasında siyasi otorite olmasa, polis bunları anında yakalar. Bakın emniyette bu ülkesini seven, haksızlıklara itiraz eden çok güçlü kadrolar var. Nefes aldırmazlar. Ama arkasında siyasi güç olunca bir şey yapamıyorlar” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV’de “Liderler ile Söyleşi” programında gazeteciler Suat Toktaş, İpek Özbey, Gökmen Karadağ ve Ozan Gündoğdu’nun sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşlarıbşöyle:

 

BU GÜCÜN ARKASINDA SİYASİ OTORİTE OLMASA, POLİS BUNLARI ANINDA YAKALAR: Türkiye uyuşturucu madde ve insan kaçakçılığı merkezine adeta dönüştü. Bakın değerli arkadaşlar, Kolombiya’da bir gemi, 5 ton kokain… Yakalanıyor. Güzel. Nereye gidecek? Türkiye’ye… Türkiye’ye giden 5 ton bu kokainin nereye gideceği belli midir? Bellidir. Hangi adrese gideceği belli midir? Bellidir. Nerede peki bu bilgiler? Siz biliyor musunuz? Yine, Mersin limanında 615 kilogram kokain yakalandı. Bu söylediğim rakamlar milyar dolarlar bakın. 615 kilogram kokain, Mersin limanında yakalandı. Kime gidiyordu bu? Alıcısı kimdi? Bilen var mı? Yok. Mafyaya kızıyorlar. Yahu sen İçişleri Bakanısın. Bakın şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bu gücün arkasında siyasi otorite olmasa, polis bunları anında yakalar. Bakın emniyette bu ülkesini seven, haksızlıklara itiraz eden çok güçlü kadrolar var. Namuslu kadrolar var, nefes aldırmazlar. Kokain ticaretine de haksızlığa da yolsuzluğa da nefes aldırmazlar. Ama arkasında siyasi güç olunca bir şey yapamıyorlar. Şimdi biz ne ile öğrendik bunu? AKP Genel Merkezi’nde çalışan bir gencin kokain kullanırken… Onun üzerinden. O çocuğun hiçbir günahı yok aslında. O çocuğu o hale kim getirdi? Çünkü o çocuk şunu görüyor. Yukardakini görüyor. Malı götürüyor. E ben de götüreceğim diyor. Balık baştan kokar mı? Kokar.

SORUŞTURMA BAŞLATABİLECEK BİR SAVCI ÇIKTI MI?: İçişleri Bakanı açıklama yapmış. Efendim ispat edemezlerse bilmem ne, kendimi yakarım mı böyle bir şey diyor. İyi de kim ispat edecek? Savcı. Hangi savcı soruşturma başlattı? Soruşturma başlatabilecek bir savcıçıktı mı? E yok. E peki kim? Ben mi gidip araştıracağım veya bir başkası mı? Peki savcıya şunları araştır diye talimat veren var mı, yok. Gönüllü olarak, Türkiye soyuldu açıkça, perişan edildi Türkiye. Ben savcıysam, adım da Cumhuriyet Savıcısıysa bu konuyu araştıracağım deyip ortaya çıkan bir savcı var mı?

KOL KOLA GEZİYORLAR, FOTOĞRAF ÇEKTİRİYORLAR Biz şimdi kime kızıyoruz? Yahu mafyanın büyüyeceği bir ortamı siyasi iktidar zaten yaratmış. Kol kola geziyorlar. Fotoğraf çektiriyorlar. Bir mafya liderinin bir İçişleri Bakanı ile yan yana fotoğraf çektirmesi ya da bir siyasetçiyle yan yana fotoğraf çektirmesi ne demektir? Bak bana dokunma kardeşim anlamına gelir. Sizin ne işiniz var onlarla? Düne kadar el bebek, gül bebekti değil mi?  Mitingler düzenlenmedi mi? Mitingler düzenlendi. Yahu siz dünyanın hangi ülkesinde mafya liderine devlet koruma verir ya? Polisi veriyorsunuz. Sen bunu koru diye… Her türlü mafyatik işlerde ne yaparsa serbest. Senin en büyük güvence de bak yanına polis verdim. O da seni koruyacak. Yahu akıl alacak şey değil ya. Ne diyorum? Vallahi de billahi de bunlar devleti yönetemiyorlar. Yönetemezler.

BEN BU ÜLKENİN POLİSİNE, JANDARMASINA GÜVENİYORUM: Yahu devlet soyuluyor. Kaçakçılar bir tarafta, kokainciler bir tarafta insan kaçakçıları bir tarafta. Ya şu Van Gölü’nde ölen insanlar ya… Botlar da ölen insanlar ya... Çoluk çocuk ya… Yol geçen hanına döndü ya. Soruyorsunuz. Polisi kimsenin suçlamaya hakkı yok. Bürokrasiyi kimsenin suçlamaya hakkı yok. Suçlanacak kişiler, onlara talimat verenler. Ben bu ülkenin polisine, jandarmasına güveniyorum. Savcısına da güveniyorum ama kardeşim, oturuyor orada ahkam kesiyor. Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, efendim Babacan… Yahu kardeşim, devleti ben yönetmiyorum ki. Şu pespayeliğe bakın ya. Şu devlet yönetememezliğin geldiği pozisyona bakın ya. Ya kardeşim senin görevin, bunlarla mücadele etmek ya. Sen, AK Parti’ye en çok oy veren fakir mahallelerde nasıl uyuşturucuya alıştırıldıklarını biliyor musun? İçişleri Bakanı olarak veya Cumhurbaşkanı olarak. Bilmiyor ama ben biliyorum. O araştırma yaptırtmadı ama ben CHP’nin Genel Başkanı olarak araştırma yaptırttım.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.