Kılıçdaroğlu: Reyhanlılara sözüm var

Kılıçdaroğlu: Reyhanlılara sözüm var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Reyhanlılılara sözüm var, size de sözüm var. Bu iş aydınlanıncaya kadar sonuna kadar takip edeceğiz'' dedi.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Reyhanlılılara sözüm var, size de sözüm var. Bu iş aydınlanıncaya kadar sonuna kadar takip edeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlığı önünde yaptığı konuşmada, Reyhanlı'da yaşanan olayı unutmanın mümkün olmadığını ifade etti.

Hatay'ın barış ve hoşgörü kenti olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Reyhanlılılara sözüm var, size de sözüm var. Bu iş aydınlanıncaya kadar sonuna kadar takip edeceğiz. Hepinizin bir konuda çok duyarlı olmasını isterim. Asla ve asla oyuna gelmeyeceğiz. Hatay barışın, umudun, inançların, her etnik kimlikten insanın barış içerisinde yaşadığı bir kenttir. Oyuna gelmeyeceğiz. İnsanlar yıllardır burada barış içerisinde kardeşçe yaşıyor. Alevisi, Sünnisi, Yahudisi, Hristiyanı, Musevisi, kim olursa olsun insan insandır ve başımızın üstünde yeri vardır, bunu en iyi Hataylılar bilir. Reyhanlılılar yalnız değil, bütün Türkiye Reyhanlı'yı ve Reyhanlılıları kucaklıyor. Onların acıları bizim acımızdır. Onlara sözüm var. O olay aydınlatılıncaya kadar takipçisi olacağız. Hiçbir olayı birilerinin örtmesine, kapatmasına izin vermeyeceğiz. Yayın yasağı konusunda, CHP parlamentoda olduğu sürece olayın aydınlatılması için her türlü çabayı göstereceğiz, ne yaparlarsa yapsınlar."

Türkiye'nin iyi yönetilmediğini savunan Kılıçdaroğlu, "Türkiye iyi yönetilmediği için başına bele alıyor. 50 sefer söyledik. 'Batının egemen güçlerinin Ortadoğu'daki taşeronu olma' dedik. 'Ben olacağım' dedi. Olacaksan işte milletin başına bu belayı açıyorsun sen. Efendim neymiş ABD'ye gidip geldikten sonra Hatay'a gelecekmiş. Ben ona söyledim gel Uludere'ye gidelim dedim, gelmedi. Gel beraber Reyhanlı'ya gidelim, gelir mi? Gelemez." diye konuştu.

Hatay üzerinde oyunlar oynandığını ileri süren Kılıçdaroğlu, herkesin dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

İnsanı en değerli varlık olarak gördüklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, kimsenin saçının teline zarar gelmesini istemediklerini, o nedenle bütün provokasyonlara karşı herkesin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Vatandaşlara sağduyulu olmaları çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Beraber izleyeceğiz, göreceğiz. Yarın seçim olacak, sandığa gideceğiz. Geçmişte Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş değerli yurttaşlarım olabilir, hepsini saygıyla selamlarım. Hepsini de yurtsever olarak kabul ederim ama Türkiye iyi yönetilmiyorsa Türkiye'nin başı beladan bir türlü kurtulmuyorsa sorun ülkeyi yönetenlerdedir artık. O yönetenleri değiştirmek sizin elinizdedir. Buradan bütün dünyaya ve Türkiye'deki yurttaşlarıma ilan ediyorum, CHP iktidarında hiçbir CHP hükümeti batının egemen güçlerinin taşeronu olmayacaktır. CHP tek bir yerden tek bir mevkiden talimat alacaktır. O da kendi halkı ve milletidir.

O terörü yapanlardan mutlaka ama mutlaka hesap sorulmasını istiyoruz. Bir şeyi bilmenizi isterim. Terör kimden gelirse gelsin, nereden gelirse gelsin ortak mücadele edeceğiz teröre karşı. Terörün hedefi masum insanlardır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir siyasal iktidar, bu topraklarda terörü çekiştirip eline silah verip, cebine para koyup 'git Suriye'de kardeşini öldür' dememiştir. Bunu ilk kez bu hükümet yapmıştır."

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından kentten ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.