KILIÇDAROĞLU'DAN GERGERLİOĞLU TEPKİSİ

KILIÇDAROĞLU'DAN GERGERLİOĞLU TEPKİSİ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesine, "Hangi adalet bu? Saraydakiler, Müslümanlığı kimseye bırakmıyorlar.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesine, "Hangi adalet bu? Saraydakiler, Müslümanlığı kimseye bırakmıyorlar. Onların dışında bu memlekette hiç Müslüman yok. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan ise bu haksızlığı nasıl sineye çekiyorsunuz?" sözleri ile tepki gösterdi. 

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, HDP'ye kapatılma davası açılmasına ilişkin ise "Demokrasilerde parti kapatmak doğru değildir.  Seçimle gelen seçimle gider" yorumunda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bir milletvekilinin attığı bir tweet dolayısıyla dokunulmazlığı kaldırılıyor. Yargıtay, hemen talimatla toplanıyor, dokunulmazlığını kaldırıyorlar, yıldırım hızıyla milletvekilliği düşürülüyor. Hangi adalet bu? Saraydakiler, Müslümanlığı kimseye bırakmıyorlar. Onların dışında bu memlekette hiç Müslüman yok. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan ise bu haksızlığı nasıl sineye çekiyorsunuz?

Hemen yıldırım hızı ve talimatla bir partinin kapatılması için derhal Cumhuriyet savcılığına talimat, ‘Bunu kapatın’ diyorlar. Demokrasilerde parti kapatmak doğru değildir. Seçimle gelen seçimle gider. Milletten bir parti destek almazsa tarihin çöp sepetine gider. Hem demokrasi diyeceksiniz hem milli irade diyeceksiniz sonra kalkacaksınız adalete aykırı pek çok uygulamaya imza atacaksınız. Bunlar doğru değil."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.