KİPTAŞ’TAN 115 MİLYON 64 BİN LİRALIK GAYRİMENKUL SATIŞI

KİPTAŞ’TAN 115 MİLYON 64 BİN LİRALIK GAYRİMENKUL SATIŞI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ; 48 dükkân, 4 arsa, 36 konut ve 1 çekme karavan için müzayede düzenledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ; 48 dükkân, 4 arsa, 36 konut ve 1 çekme karavan için müzayede düzenledi. Müzayedede 36 konutun tamamına, 44 dükkândan 12’sine, 4 arsadan 3’üne ve karavana toplam 115 milyon 64 bin lira teklif verildi. Satışlar KİPTAŞ yönetiminin onayının ardından gerçekleşecek. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, elde edilecek gelirin sosyal konut ve kentsel dönüşüm projelerinde kullanılacağını bildirdi.

KİPTAŞ Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’ndaki 6. Gayrimenkul Müzayedesi, pandemi nedeniyle alınan önlemler çerçevesinde düzenlendi. Katılımcıların bina ve salon girişinde ateşi ölçülürken, maskelerin takılı olmasına ve sosyal mesafe kurallarına özen gösterildi.

Zeytinburnu'ndaki KİPTAŞ Genel Müdürlüğü'nde yapılan halka açık müzayede iki oturumda gerçekleşti. Katılımcılar ve ayrıca “www.kiptas.istanbul” internet sitesi üzerinden canlı yayınlanan açık artırma dünyanın her yerinden online olarak katılım sağlandı. Müzayedenin saat 11.00'da gerçekleştirilen ilk oturumunda KİPTAŞ'ın Locamahal Veliefendi Konutları’ndaki 36 konut satışa çıkartıldı. Birinci oturumda KİPTAŞ’a ait Locamahal Veliefendi Konutları projesinde en yüksek konut 1 milyon 746 bin 492 liraya (KDV dahil) satışa sunuldu. 

36 KONUTA TOPLAM 45 MİLYON 378 BİN LİRA TEKLİF VERİLDİ

KİPTAŞ 6. Gayrimenkul Müzayedesi birinci oturumunda 36 konut alıcıların karşısına çıktı. Yoğun ilgi gören oturum sonunda 36 konut için de teklif alındı.

Toplam 37 milyon 969 bin 738 lira (KDV dahil) muhammen bedelden satışa çıkan konutlara verilen teklif 45 milyon 378 bin 345 liraya ulaştı. Konutlara gelen peşin ya da vadeli tekliflerin onayı ise KİPTAŞ yönetimi tarafından verilecek, sonuçlar bu sürecin ardından kesinleşecek.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, müzayedeye verilen arada ANKA Haber Ajansı'nın sorularını yanıtladı.

“Müzayedelerle rekabetçi bir ortamda gayrimenkullerimiz gerçek değerini bulurken biz de sosyal konut ve kentsel dönüşüm projelerimize finansman sağlıyoruz. Gayrimenkullerimizi herkese açık, şeffaf koşullarda gerçekleşecek müzayedelerle satışa sunmaya devam edeceğiz” diyen Kurt, şunları söyledi:

“BUGÜN 6. MÜZAYEDEMİZİ YAPIYORUZ, AMACIMIZ ŞEFFAF OLMAK: Ağustos 2019 tarihinde göreve geldikten sonra KİPTAŞ tarihinde ilk kez gayrimenkul müzayedeleri yapmaya başladık ve bunu geleneksel hale getirdik. Bugün 6'ncı müzayedemizi yapıyoruz. Amacımız şeffaf olmak. Elimizde bulunan konutları ve ticari birimleri, dünyanın her yerinden katılım sağlanabilmesi için online başvuru şartlarının da olduğu müzayedeler düzenliyoruz. Bugün de bu müzayedelerimizden bir tanesi gayet verimli geçiyor. Şu anki satışlarımızda bile yüzde 10, 15 ekspertiz değerlerinin üstünde bir gelir elde edeceğimizi ön görüyoruz. Bu da şeffaf ve rekabetçi ortam yaratmamızdan kaynaklı.

UCUZ KONUT ÜRETMEK HER GEÇEN GÜN DAHA ZORLAŞIYOR: Müzayedelerden gelecek gelirleri çok önemsiyoruz. Çünkü orta gelir ve alt gelirlere yönelik konut projelerimiz olacak yakın zamanda. Bunlara alternatif finansal seçenekleri sunmak zorundayız. Çünkü Türkiye’nin ekonomik durumu, dövizdeki bu dalgalanmalar, maliyet artışlarından dolayı ucuz konut üretmek her geçen gün daha zorlaşıyor. Biz de alternatif finans metotları geliştirmek istiyoruz. Onun içinde finansımızın güçlü olması lazım. O yüzden müzayedenden gelecek gelirler bizim için çok kıymetli. Gayrimenkul müzayedemizde, proje üretmeyeceğimiz, stokumuzda bulunan arsalarımızışeffaf bir şekilde satışa sunuyoruz. Orada da rekabetçi ortamı yakaladığımız zaman gayet verimli gelirler elde edebiliyoruz.

ANADOLU YAKASI'NDA İKİ TANE, AVRUPA YAKASINDA BİR TANE PROJEMİZ VAR: Bu müzayedemizde 84 adet gayrimenkulümüzü satışa verdik, umarım şirketimiz için verimli bir sonuç elde ederiz. Bu yolun sonunda Anadolu Yakası'nda bir aksilik yaşamazsak iki tane, Avrupa Yakası'nda da bir tane projemizin temelini atacağız. İnşallah buradan gelecek gelirle bu projelerimizin hızlanmasında katkı sağlayacak.”

EN FAZLA ÇEKİŞME BAŞAKŞEHİR'DEKİ ARSA İÇİN OLDU

Gayrimenkul Müzayedesi'nin ikinci oturumunda ise KİPTAŞ'ın portföyünde bulanan 44 dükkân, 4 arsa ve 1 çekme karavan satışa sunuldu. Dükkanlardan 12’si için teklif alındı. 12 dükkâna verilen toplam vadeli teklif fiyatı 14 milyon 963 bin 985 TL oldu. 

Müzayede kapsamında satışa sunulan 4 arsadan da 3’ü için teklif alındı. Arsa satışlarında en fazla çekişme, Başakşehir'de 35 milyon lira muhammen bedelle (KDV hariç) satışa çıkan arsa için oldu. Arsaya, 44 milyon 200 bin teklif verildi. Peşin fiyatına satışa sunulan 3 arsa için toplam verilen teklif tutarı ise 54 milyon 686 bin lira oldu.

Müzayedede aynı zamanda bir çekme karavan da açık artırma ile satışa çıktı. 60 bin lira (KDV dahil) muhammen bedelle satışa çıkan karavan için 88 bin lira (KDV dahil) teklif alındı. 

 GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

  • KİPTAŞ GENEL MÜDÜRÜ ALİ KURT 
  • BİRİNCİ OTURUM MÜZAYEDE GÖRÜNTÜLERİ 
  • İKİNCİ OTURUM MÜZAYEDE GÖRÜNTÜLERİ 
  • KARAVAN SATIŞ GÖRÜNTÜLERİ 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.