KİRALADIKLARI EVDE SİPARİŞLE SAHTE PASAPORT DÜZENLEDİLER

KİRALADIKLARI EVDE SİPARİŞLE SAHTE PASAPORT DÜZENLEDİLER

İstanbul Fatih'te kiraladıkları evi sahte pasaport ve sahte kimlik atölyesine dönüştürdüler

Fatih'te kiraladıkları evi sahte pasaport ve sahte kimlik atölyesine dönüştüren iki kişi yakalandı. Sahte kimlik ve sahte pasaport imalatında kullanılan çok sayıda malzeme ve imalatı yapılan sahte pasaportların denenerek kontrolden geçirildiği mor ışık cihazı ele geçirilirken gözaltına alınan zanlıların karı-koca görünümüyle ev kiralayarak bu işi yaptıkları ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden bugün yapılan açıklamaya göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, “Göçmen Kaçakçılığı” ve “Resmî Belgede Sahtecilik” suçları ile ilgili yürütülen çalışmalarda; Göçmen Kaçakçılığı suçunun ana unsurunu oluşturan sahte pasaport ve sahte vizeler hazırlayarak Türkiye'de bulunan yabancı uyruklu kişilerin ve düzensiz kaçak göçmenlerin yasa dışı yollarla ülkemizden çıkışını sağlayan iki kişiyi Fatih'te takipe aldı.  Eve girip çıkanları takibe alan emniyet ekipleri tarafından 1 Kasım’da operasyon düzenlendi. Fas uyruklu R.B. ve Irak uyruklu M.K.I.A.B. isimli iki kişi yakalanarak gözaltına alındı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.