KIRSAL KALKINMA BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI” KENTİN DÖRT BİR YANINDA DEVAM EDİYOR

KIRSAL KALKINMA BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI” KENTİN DÖRT BİR YANINDA DEVAM EDİYOR

Son olarak Kahramankazan Fethiye Mahallesi’nde muhtar ve vatandaşlarla bir araya gelen Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri 5 yılda hayata geçirilen destekler, hibeler, yeni dönemde yapılacak projeler ve uygulamalarla ilgili ayrıntılı olarak bilgiler verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma projeleriyle Başkentli üreticilerin yanında olmaya devam ediyor.

Kahramankazan Fethiye Mahallesi’nde muhtar ve vatandaşlarla bir araya gelen Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, ilçe ilçe gezerek“Kırsal Kalkınma Bilgilendirme Toplantısı”düzenlemeyi sürdürüyor.

 

“ANKARA’DA 2 YILDA 130 BİN DÖNÜM ALANI SULAMAYA AÇTIK”

Ankara’da toplam sulamaya açılmayı bekleyen alan miktarının 850bin dönüm olduğunu 130bin dönümünü ise Büyükşehir olarak sulamaya açtıklarının altını çizen Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün,“Üreticilerin kartlarına para yatıracağız tohum bayisinden nohudunuzu alabileceksiniz. Ankara’mızın ve ülkemizin bel kemiğini küçük tarım işletmeleri oluşturuyor. Küçük ve orta boy işletmeler üretime devam etmeliler. Biz 500 dönüm altındaki işletmelere destek veriyoruz”dedi.

İklim değişikliği nedeniyle su kaynaklarında sıkıntılar olduğunu kaydeden Tüzün,“14 tane yeni gölet yaptık ve 18 tane göleti temizledik. İnşa ettiğimiz sulama şebekeleriyle Ankara’da 2 yılda 130 bin dönüm alanı sulamaya açtık. Gübre fabrikası ve damla sulama fabrikası kurduk, sulama boruları üretiyoruz. Avrupa Birliği FAO’dan bir proje alarak bütün ilçeler için çok detaylı çalıştık. Her ilçenin önemli olan ürünlerini belirledik. Sizin ürünlerinizi işleyerek satmayı sağlayacağız. Örneğin Fethiye’de karadut var, onu çoğaltacağız. Kapama bahçeler kuracağız. Kahramankazan için en büyük Akıncıovası Sulama Projesi’ni hayata geçirmeyi hedefliyoruz”diye konuştu.

 

TARIMSAL SULAMA BORUSU DESTEĞİ SAĞLANDI

Kırsal mahallelerde bitkisel üretimi artırmak, sulu tarım ürünleri yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak, tarımsal sulama altyapısının güçlendirilmesini sağlamak ve bitkisel üretim verimi arttırmak için Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına iletilen talepler ihtiyaç sırasına göre değerlendirilerek, 2022 yılında 16 milyon 584 bin 19 TL maliyet ile 248 metre, 2023 yılında 275 milyon 143 bin 58 TL maliyet ile 4 bin 410 metre, 2024 yılında ise 179 milyon 931 bin 79 TL maliyet ile 2 bin 956 metre uzunluğunda boru desteği sağlandı.

 

GÖLET VE KANAL BAKIM ONARIMI YAPILDI

Sulama kanalları, tarımsal sulama ve hayvan içme suyu göletlerinin zaman içerisinde rusubat dolması sebebiyle verimleri düşerek ve kullanım güçlükleri yaşanmaya başlaması nedeniyle ihtiyaç olan yerlerde yeni gölet yapım çalışmaları tamamlandı.

Yakupderviş Mahallesinde 114 milyon 804 bin 79 TL maliyet ile 14 bin 700 metrekare HİS Göleti, Bitik Mahallesi'ne 241 milyon 742 bin 09 TL maliyet ile 4 bin metrekaresulama kanalı temizliği desteği sağlandı.

 

SIVAT (HAYVAN İÇME SUYU OLUĞU) DESTEĞİ

Hayvancılıkla uğraşan mahallelerde hayvancılığı teşvik etmek, yayla ve mera alanlarında hayvanların su kaynaklarına daha kolay ulaşmasını sağlayarak et ve süt verimini arttırmak, yaban hayvanlarının su ihtiyaçlarını karşılamak ve kısıtlı olan su imkânlarının daha verimli kullanılmasını sağlayarak ekolojik dengenin korunmasını sağlamak amacıyla olukları çatlamış, kırılmış ve âtıl durumdaki bakımsız hayvan sulama olukları yenilendi.

Kahramankazan’da 2022 yılında 16 mahallede toplam 23 adet başlık, 189 adet oluk dağıtılarak 223 milyon 993 bin 50 TL’likyatırım yapıldı.

 

BÜYÜKŞEHİRETEŞEKKÜR

Kırsal Hizmetler Bilgilendirme Toplantısı’na katılan muhtar ve vatandaşlar memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi:

-Selahattin Kavak:“Kırsal hizmetlerle ilgili köyümüze mazot, nohut ve tohum desteği verildi. Bugün burada Kırsal Hizmetler Dire Başkanı sulama ve tohumlama hakkında bilgiler verdi. Bizi bilgilendirmeleri bize çok faydalı oluyor.”

-Hacı İbrahim Güral:“Büyükşehir Belediyesi tarafından yol olsun, içme suyu olsun, kanalla ilgili olsun mahallemize çalışmaları yaptı, hayata geçirdi. Kırsal Hizmetler olarak da bugün yapılan ve bilmediğimiz hizmetlerle ilgili bilgilendirme toplantısı yaptık. Toplantıda bilmediğimiz konularda bilgi sahibi olduk. Bugüne kadar buğday, arpa, sebze fidesi gibi desteklerden yararlandım. Gereken hizmetleri ve desteği gördük. Mansur Başkanın çiftçinin, üretenin, üreticinin yanında olduğuna bizzat şahidim, kendilerine teşekkür ediyorum.”

nbdncocybms6iwy4pqg9few1.jpg

3a7fdkpmw9tdpgxg58qeyxv4.jpg

exwk08dvzgsejptjmmnkhh47.jpg

w8ypbxcnvze9rrI5pjzyah2t.jpg

yxmtsatcsqyfl7ugdcdvmq2e.jpg

6egjiypnc40w3oslwkyzoxjr.jpg

2rysu8zyv7bi6joqrwc9av5w.jpg

dpyoi13z4dqeutelwnpv0nqb.jpg

cpz8cdquk6svqkmjlmngveah.jpg

u5jmofxqb62aphzn8wiv1qvd.jpg

bcreysnusrx1mpdoja4clfwe.jpg

9xpypln1vmbg8atmgseuoIqi.jpg

q8obr1hgqzoxta5tzivrcpul.jpg

0bxyzjuv21vpkdeIxgcqkwdb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.