Kırsal Kalkınmayı Destekten Taviz Yok

Kırsal Kalkınmayı Destekten Taviz Yok

Adana BüyükşehirBelediyesi, üretimi teşvik etmeyi ve desteklemeyi sürdürüyor

Başkan Zeydan Karalarzor şartlarda çok değerli iş yapan bal üreticisinin daima yanında olacaklarınısöyledi.

Adana BüyükşehirBelediye Başkanı Zeydan Karalar, tarım ve hayvancılığın gelişmesi içinAdana’nın dört bir yanında üreticiyi desteklemeye devam ediyor.

Adana BüyükşehirBelediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı bahçesinde, kırsal kalkınmayadestek çalışmaları kapsamında 573 arı yetiştiricisine, bin 146 adet ikili kovanve 11 bin 460 kg arı keki (arı beslenme ürünü) dağıtımı gerçekleştirildi.

Dağıtım törenine AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Arı Yetişticileri Birliği BaşkanıYunus Yalçınkaya, bal üreticileri ve Adanalılar katıldı.

 

ADANA BAL ÜRETİMİNDETÜRKİYE İKİNCİSİ

Kovan başına en çokverim ve en çok bal üretimi sıralamasında Adana’nın Türkiye’de ikinci sıradaolduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, arıcılığın geliştirilmesi ve balüretiminin artırılması için çalışmaya devam edeceklerini açıkladı.

Başkan Zeydan Karalar, bal çok sağlıklı bir besin. Bu işin nekadar zahmetli bir iş olduğunu da biliyorum. Bal üreticileri aylarca evlerindenuzak kalarak, karda-kışta, yoğun emek harcayarak ürettikleri balı, sahte balüretimi yapanlar nedeniyle, hakkaniyetle satamıyor. Sahte bal üretimi mutlakaengellenmeli. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak arı yetiştiricisini, balüreticisini unutmuyoruz. Üretim yapan çiftçilerimizi de unutmuyoruz. 3 milyonunüzerinde çilek fidesi dağıttık, domates, harnup, ceviz, badem fide ve fidanlarıdağıttık, çiftçilerimize yem desteği de verdik. Tarımı, hayvancılığı, üretimidestekleyen çok işe imza attık. Bal üreticilerimizi kutluyorum. Çetin şartlardaçalışıp üretim yapıyorlar. İnsanların bala ihtiyacı var ve bu üretimi yapanhemşehrilerimi yürekten kutluyorum. Bal üreticilerine desteğimiz sürecek” dedi

HEMŞEHRİLERİME HİZMETETMEKTEN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM

Başkan Zeydan Karalar,Adana Büyükşehir Belediyesi’ni çok kötü şartlarda devraldıklarını, gelir giderdengesini düzelttiklerini, borcu gelirin 4 katı olan belediyeyi, 2024 bütçesiitibariyle geliri borcun 4 katı hale getirerek, şehrin önünü açtıklarını,üstelik bunu 2 yıl süren pandemiye ve depreme rağmen yaptıklarını anlattı.

Başkan Zeydan Karalar,kente yapılan devasa hizmetlerden bazı örnekler verdiği konuşmasında, kısa süresonra yapılacak açılışlarla ilgili bilgilendirme de yaptı.

Önümüzdeki dönemAdana’yı marinalar, kültür merkezleri, altgeçitler ve çok güzel başkahizmetlerin beklediğini ifade eden Başkan Zeydan Karalar, Adanalılara hizmetetmekten büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

 

zvtyc4xq3gcl9bhbwi7srvoj.jpg

kdghrjycalm2pukmgiq1eeax.jpg

hvtiyx4cbepnbk6oysuleIs8.jpg

uqsefxh4tIpvehmgyqlk7oaw.jpg

wv8fde0l7x2c9gbkeuzj1ir3.jpg

jxbiffwknqqg8uuh3mIntm61.jpg

sd6esdbfvrg5f1trbu9la73w.jpg

g7nts1muzmtpwhjd9bralhgu.jpg

o4psjbndbpl5eraxIjvcymlu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.