Kış Bahçeleri İçin Benzersiz Öneriler

Kış Bahçeleri İçin Benzersiz Öneriler

Bir kış bahçesine sahip olmak istediğiniz de, bu bahçeleri tasarlamaya başlamadan önce hesaba katmanız gereken birçok konu ve adım mevcuttur.

Bir kış bahçesine sahip olmak istediğiniz de, bu bahçeleri tasarlamaya başlamadan önce hesaba katmanız gereken birçok konu ve adım mevcuttur. Öncelikle kış bahçeleriniz için plan ruhsatına ihtiyacınızın olup olmadığını yerel yönetimlerin ilgili birimleriyle iletişime geçerek öğrenebilirsiniz. Böylelikle birçok yapıda bu izne ihtiyaç duyulmayabilir. Fakat bu konuyla alakalı şüphe içindeyseniz internet üzerinden başvuru yapabileceğiniz birçok adres ve konuyla alakalı yardım alabileceğiniz birçok yer mevcuttur. Kış bahçelerinin aydınlatılmasına da ciddi bir beyin fırtınası gerektiğini unutmayın.

  1. Kış Bahçeleri genellikle doğal ışık alan bir bölümde yer aldığı için kış bahçesi yapan birçok kişi akşamları gerekli olan aydınlatmayı ihmal etme konusunda hata yapabilmektedir. Fakat iyi bir aydınlatma özellikle hava kararınca bahçelerinizde iyi bir şekilde vakit geçirmenize olanak tanır.
  2. Bahçeleriniz kış aylarında soğuk ise bahçelerinizin iyi bir ısıtma sistemine ihtiyacı vardır. Kış bahçeleri dışında, veranda yapmayı da bu planınızın içerisine dâhil edebilirsiniz. Böylece kış bahçelerinizin bu bölümlerinde yaz sıcaklarında güzel vakit geçirebilir ve misafirlerinizi burada ağırlayabilirsiniz.

10-1.jpg

Kış Bahçelerin Döşeme İşlemlerinde Bazı Tüyolar

Küçük bir kış bahçeniz varsa, bahçelerinize fazla mobilya eklemek mekânın sıkışık bir görünüme sahip olmasına sebep olabilir. Fakat bahçelerinizin geniş ve ferah görünmesini sağlamak içinde birçok farklı yol olduğunu söylemekte yarar vardır. Örneğin, herhangi bir mobilya satın alımı yapmadan önce bahçenizin boyutunu ölçmek yararlı olabilir. Çalışmaları yapmadan önce bahçelerinize neyin, sığıp sığmadığını bilmek sizlere yararlı olur. Gerçek manada bu konuyla alakalı olarak kafanız karışırsa, sizlere yardım etmek için bir mimar veya tasarımcıyla çalışmayı düşünmek mantıklı olabilir. Kış bahçelerinizi olabildiğince yüksek sayıda aynayla donatıp, daha az mobilya tercihi ve çok sayıda aksesuar kullanmamak, bahçelerinizin boyutu küçük olsa dahi bahçelerin büyük görünmesini sağlayacaktır.

ahsap-cardak12.jpg

Kış Bahçesi Mobilyası Seçimlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

  1. Aklınızda herhangi bir fikir yoksa kış bahçeleriniz için mobilya seçimi yapmak sizlere zor gelebilir.
  2.  Oldukça kalabalık bir görünüme sahip olan kış bahçelerinde vakit geçirmek sizler adına keyifli olmadığından dolayı bahçelerinizin boyutuna oldukça dikkat etmeniz gerekir.
  3. Bir odanın başarılı biçimde vurgulayabileceğiniz binlerce parça bulmanız mümkündür.
  4. Sonrasında iyi bir sonuç alabilmek adına iyi bir tasarımcıyla çalışmayı düşünmek iyi bir fikir olur.
  5.  Tasarımcılar sizlerle birlikte koordineli çalışıp, kış bahçeniz için oldukça iyi fikirler sunup sizlerin tam olarak ne istediğini kolaylıkla anlayabilmektedirler.
  6. Söz konusu yaratıcılık ve zaman ise profesyonellerle çalışmak ve vakit geçirmekten keyif almanızı sağlayacak bir ortam oluşturmak da oldukça etkili yollardan biridir.
  7. Hangi tarzda mobilyalar almak gerektiğine karar vermeden önce kış bahçelerinizden tam olarak beklentileriniz nelerdir. Bunları bilmek sizler adına oldukça iyi olacaktır.

cardak5.jpg

Kış Bahçeleriniz İçin Farklı Tarzlar

Evlerinizin bütününe hâkimseniz, iyi bir tarzınız varsa, kış bahçelerinizi bu tarza uyumlu bir biçimde tasarlamak sizler için oldukça iyi bir fikir olacaktır. Küçük ya da klasik bir bahçe odasına sahip olabilirsiniz. Fakat bilmeniz gereken en önemli konulardan biri de, oldukça fazla kış bahçesi fikri bulabileceğiniz birçok kaynak olduğudur.

Modern Kış Bahçeleri

Modern olan tema çeşitleri birçok ev sahibinin bildiği ve tercih ettiği temalardandır. Tekrardan düzenlemek için oldukça uygun ve elverişli olan bu tarzlarda doğru renk kullanımı ve düzgün aksesuar tercihi yaparak, kış bahçelerinizi hem görsel anlamda muazzam hem de zamansız bir moda görüntüsüyle birleştirebilirsiniz. Modern olan kış bahçelerinde konforlu mobilyalar, hafif aydınlatmalar ve rahatlatan bileşenleri kullanıp huzurlu bir ortam yaratabilirsiniz.

kamelya-1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.