KISITLAMALARAMA SANATÇILAR TEPKİ GÖSTERDİ

KISITLAMALARAMA SANATÇILAR TEPKİ GÖSTERDİ

Koronavirüs önlemleri kapsamında 'lokanta, restoran, pastane, tiyatro, konser salonu' gibi birçok işletmenin hizmetlerini saat 22.00'da sonlandırılması kararına sanatçılar tepki gösterdi.

İzmir'deki sanatçılar salgına karşı alınan önlemler ile işsiz kaldıklarını, yapılan bu son düzenleme ile sanatlarını icra etmenin imkansızlaştığını belirterek, etkinlikler üzerindeki kısıtlamaların kaldırılması çağrısında bulundular. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Kabine Toplantısı sonrası, lokanta, restoran, pastane ile, berber, düğün salonu, yüzme salonu, hamam, kaplıca, internet kafe, halı saha, tiyatro, konser salonu ve benzeri tüm işyerlerinde hizmetler saat 22.00'de sona erecek olmasına sanatçılardan tepki geldi. 

İzmir'in Alsancak ilçesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde enstürmanlarıyla toplanan sanatçılar, koronavirüs önlemleri nedeniyle işsiz kaldıklarını, yapılan son düzenlemelerle birlikte sanatlarını icra etmenin imkansızlaştığını belirttiler. 

Basın açıklaması yapan sanatçılar, "Şu an yanı başımızda duran restoran-kafe-bar emekçileriyle birlikte açlıkla sınamakta olduğumuz yetmez gibi, geleceğimiz de kısıtlamaları yapanların insafına terk edilmiş durumdadır. Üstelik kamuoyu yoklamasına gerek duymaksızın yapılan bu kısıtlamaların zamanı ve hudutları net olarak belirlenmediğinden, biz kültür işçileri bir belirsizlik girdabı içinde çırpınmaya terk edildik" dediler. 

Sanatın öldürmeyeceğini, aksine yaşatacağını vurgulayan sanatçılar, "Sanat mekânla, sanat zaman ile kısıtlanamaz. Sanat hayatın ta kendisidir! Kültür-sanat işçileri olarak, etkinlikler üzerindeki kısıtlamaların ivedilikle kaldırılmasını talep ediyoruz" çağrısında bulundular. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.