Kitaplar Gönüllülerin Sesiyle Hayat Bulacak

Kitaplar Gönüllülerin Sesiyle Hayat Bulacak

EsenyurtBelediyesi’nin görme engelli vatandaşlar için hayata geçirdiği Engelsiz Kütüphane’dekikitapları gönüllüler seslendirecek. Binlerce kitabın yer aldığı kütüphanede,birçok farklı dilde seslendirme yapılacak.

Esenyurt Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı, Türkiye’nin belediyeimkânlarıyla yapılan en yüksek kapasiteli halk kütüphanesi, görme engellileriçinde birçok fırsatı bünyesinde barındırıyor. Bağlarçeşme Mahallesi’nde yeralan 22 bin kitap kapasiteli Esenyurt Belediyesi Tarihi Çeşme Halk Kütüphanesiiçerisinde görme engelliler içinde sesli kitap kaydı imkanı bulunuyor. Gönüllülerinde görme engelliler için kitapları seslendireceği bu alanda, birçok dilde seslieser arşivi oluşturulacak. Kitaplara sesleriyle hayat verecek olan gönüllülereseslendirme öncesi uzman hocalar tarafından diksiyon eğitimleri verilecek.Eğitimlerin ardından seslendirilen kitaplar, görme engelli bireylerin erişimineaçılacak.

GönüllülerGörme Engelliler İçin Seslendirecek

Herkesin dilediği bilgiye ulaşabileceği şekilde düzenlenenkütüphanede, görme engelli vatandaşlar için ayrılan alanda seslendirme yapacakilk grupla çalışmalara başlayan İrem Aktaş, “Buradagörme engelli vatandaşlarımız için sesli kütüphane oluşturacağız. Asılhedefimiz çok yeni ve kitap çeşidi bakımından zengin bir kütüphane oluşturmak.Ben de onlar için Fransızca kitapları seslendireceğim. Buraya herkesi gönüllüolmaya davet ediyoruz. Hep birlikte engelsiz kütüphanemizi daha dabüyüteceğimize inanıyoruz” dedi.

Başvurular Online Olarak Alınacak

Sesli kitap projesinde gönüllü olmak isteyen vatandaşlar,  https://docs.google.com/forms/d/1PNg7ln3UB5iLCBtUel0_BsfwvP3kIY-AOnTlgiAi0_8/editlinkindeki formu doldurarak, bu anlamlı projeye destek verebilecek.

locfohweu1tj0k3gkcx2zav6.jpg

n9751rgcwml8q3pyavtmrbjw.jpg

2efqaeytww1dqr30tzcfuvu4.jpg

ybpvduqdyhltmincwmae87hq.jpg

xgvn5jusimefwIajket9zhfb.jpg

o48bhjpvlj37e609nqhpol1g.jpg

9sdaewpigdk4tfrjk7zImn50.jpg

o6lvpgokvnga73zdsanyfqkw.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.