KKTC Koşusu'nun galibi Çirçuz oldu

KKTC Koşusu'nun galibi Çirçuz oldu

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının katılımlarıyla düzenlenen yarış, 1200 metre mesafe üzerinden sentetik pistte koşuldu.

2022 yılı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Koşusu'nda jokeyi Gökhan Kocakaya ile start alan, Özgür Öztürk'ün sahibi olduğu Çirçuz (Kaneko - Berkette / Bernstein) birinciliğe uzandı. Eyüp Yıldız yetiştirmesi, Engin Karataş'ın antrenörlüğünü üstlendiği 5 yaşındaki doru kısrağın bu birinciliği kariyerinin ikinci Açık koşu zaferi, toplamda ise on ikinci galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

İstanbul'da günün 7. mücadelesine jokeyi Ahmet Çelik ile katılan King Berkay (Bosporus - Cybele / Royal Abjar) kendisine tabelanın ikinci basamağında yer bulurken, Kuzey Yağmuru (Toccet - Pusu / Sun Music) Özcan Yıldırım idaresinde üçüncü oldu. Jokeyi Akın Sözen ile koşuda start alan Çakırdağlı (Deha - Grand Woman / Unaccounted For) dördüncü sırada yer alırken, Luminary (Bosporus - Classical Girl / Distant Relative) Mehmet Akyavuz idaresinde yarışı beşinci tamamladı.

Yarışın galibi Çirçuz için bitiriş derecesi 1.12.90 olurken, farklar 1,5 Boy - 2,5 Boy - 1/2 Boy - Boyun şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Yönetim Kurulu Üyemiz Gülnur Gülerce'ye kupasını KKTC Başbakan Yardımcısı & Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu takdim etti.

KKTC Başbakan Yardımcısı & Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ayrıca günün anısına Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı'ya hediye verdi.

Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı da KKTC Başbakan Yardımcısı & Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu'na günün anısına hediyesini takdim etti.

Törene Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya,  Asli Üyemiz Yıldırım Gelgin ve davetliler de katıldı.
 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Akdeniz'de en büyük üçüncü ada olarak bulunan bağımsız bir Türk devletidir. Akdeniz iklimi avantajı sayesinde, ülke geçim kaynağının büyük bölümünü turizminden elde etmektedir. Sahil kıyılarında Caretta kaplumbağalarına ve Chelonia Mydas kaplumbağalılarına ev sahipliği yapmaktadır. Venedik sütunu, Girne kapısı, Lefkoşa, Girne kalesi, Girne eski liman, Selimiye Cami, Yeşil Hat, Bellapais Manastırı, Gazimağusa şehri ve limanı, Kertikli Hamamı, St. Barnabas Manastırı, Namık Kemal Müzesi, Salamis Harabeleri, Lala Mustafa Paşa Cami, Othello Kalesi gezilecek yerler arasındadır. Kıbrıs mutfağı, Akdeniz kültürünü yansıtırken aynı zamanda batı ve doğu kültürünü de sentezlemektedir.

 

hdfpx0f7cn5itksllguqzIcz.jpg

wj65cpmlu3pnes0yzbIeql7x.jpg

z2ybazotnw0evIgc9hesvq6j.jpg

ukvv2dd4c0qwwy5f6sno1xbs.jpg

7xy4wbpekdlayu8Ithqejrip.jpg

et8oxynznxqzjivpbe9p1rsw.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.