KOBANİ DAVASI’NIN 7. DURUŞMASI BUGÜN BAŞLADI

KOBANİ DAVASI’NIN 7. DURUŞMASI BUGÜN BAŞLADI

HDP’nin eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 108 sanığın yargılandığı Kobani davasının 7. duruşması...

HDP’nin eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 108 sanığın yargılandığı Kobani davasının 7. duruşması bugün başladı. Duruşmada, mahkeme heyetinden bir üyenin daha değiştiği görüldü. Mahkeme heyeti, reddi hakim ve duruşmalar arasına makul bir süre konulması gibi bütün talepleri yine reddetti.

Kobani davasının 7. duruşması, Sincan Cezaevi Kampüsü'ndeki duruşma salonunda yapıldı. Duruşma öncesinde, avukat ve baro başkanları, dün ölüm yıldönümü olan eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’yi andı.

Duruşmayı, HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da izledi. Duruşmada, davaya bakan Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi heyetindeki bir üyenin daha değiştiği görüldü.

Duruşmada, savunmasını yapmayan sanıklara söz verildi. Sanıklar, duruşma periyotlarının sıklığının kendilerine savunma hazırlamak için yeterli süre tanımadığını belirterek, davanın bir an önce bitirilmeye çalışıldığını söyledi.

Avukatların beyanlarının ardından ara kararın açıklayan mahkeme heyeti, reddi hakim talebi, duruşmalar arasına makul bir süre konulması gibi bütün talepleri yöne reddetti. Kobani davasının 7. duruşması yarın da devam edecek.

Kaynak: ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.