Kocaeli Üniversitesi Koşusu'nu Lion Empire kazandı

Kocaeli Üniversitesi Koşusu'nu Lion Empire kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının birincilik mücadelesi verdiği koşu, 1400 metre mesafe kum pistte yapıldı.

2022 yılı Kocaeli Üniversitesi Koşusu'nu jokeyi Görkem Özçelik ile start alan Nihat Has'ın sahibi ve Has. Sis. Mat. Tic. Ltd. Şti.'nin de yetiştiricisi olduğu Lion Empire (Lion Heart - Winşah / Win Rİver Win) kazandı.

Ergin Eren'in antrene ettiği 4 yaşlı safkan bu galibiyetiyle üst üste 3'üncü toplamda ise 9'uncu birinciliğini elde etti.

6 safkanın katıldığı koşuda potonun önünde burun farkıyla Maratoncu (Lion Heart - Seventh Heaven / Bin Ajwaad) ikinci olurken, 2,5 boy gerisindeki Akıncı (Dr Fong - Edosh / Excellent Art) üçüncü, 1 boy gerisindeki Sumel Han (Sports Hero - Queens Of Karans / Grand Reis) dördüncü ve 6 boy gerisinde bulunan Last Conqueror (General Quarters - Seyir / Kaneko) da koşuyu beşinci olarak tamamladılar.

Koşu sonrası gerçekleştirilen törende, kazanan atın sahibi adına Ergin Eren'e kupayı Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi takdim etti. Törene, Kulübümüz Asli Üyesi Nedim Akagündüz ve Kocaeli Hipodrom Müdürü Ali Cumhur Özertaş ile davetliler de katıldı.

Kocaeli Üniversitesi

1992 yılında kurulan Kocaeli Üniversitesi bünyesinde 18 fakülte, 1 yüksekokul, 16 meslek yüksekokulu, 4 enstitü ve 1 devlet konservatuvarı bulunmakta olup, 2.300’ün üzerinde akademik personel ve 2.000’e yakın idari personeli ile 60.000’i aşkın öğrenciye eğitim vermektedir. Ulusal ve uluslararası standartlarda eğitim ve öğretim hizmeti veren, sorunlara yaratıcı çözümler sunan, girişimci, ekip çalışmasına yatkın, toplumsal ve ahlaki değerlere bağlı, insan haklarına saygılı bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Eğitim verilen alanlarla birlikte diğer bilim ve sanat dallarında araştırmalar yapılarak bilgi ve teknolojiler üretilmekte, bulunduğu bölgede paydaşlarıyla birlikte hareket ederek kentin ve ülkenin sorunlarına çözümler sunan çalışmalar yapmaktadır. Akademik çalışmalarının yanı sıra bölge halkına da çeşitli alanlarda hizmet sunan Kocaeli Üniversitesi Kültür Evi, yaşam boyu eğitim anlayışı ile bu bölgede yaşayan her yaştan ve her kesimden insana hitap eden kurslar düzenlemektedir. Uluslararası bir üniversite olma yolunda ilerleyen ve 2001 yılında Avrupa Üniversiteler Birliği’ne (EUA) üye olan Kocaeli Üniversitesi, 2004 yılında Erasmus şartlarını sağlamış, 2006 yılında da Magna Charta Universitatum bildirgesini imzalamıştır. 2002 yılında Üniversite ve Türkiye Jokey Kulübü arasında düzenlenen bir protokol ile Türkiye’nin ilk Atçılık Meslek Yüksekokulu olan “Kartepe Atçılık Meslek Yüksekokulu” kurulmuştur. Her iki kurumda eğitim, uygulama ve staj iş ortaklığıyla, Türk atçılığını daha iyi yerlere getirmeyi hedefleyerek ortak çalışmalarını sürdürmektedir.

sr4ag96opkfrqmjipxj3uvts.jpg

kyptmrhouIyxpz87flukimxj.jpg

I9tdskfapcuex1e8gq4xwojp.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.