Kocaeli Vali Koşusu'nu Havza Aslanı kazandı

Kocaeli Vali Koşusu'nu Havza Aslanı kazandı

4+ yaşlı Arap atlarının birincilik mücadelesi verdiği koşu, 2000 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

Keyifli bir mücadeleye tanıklık ettiğimiz 2024 yılı Kocaeli Vali Koşusu'nu (G3/DHT); Anadolu Tarım İşletmesi tarafından yetiştirilen, Suat Yıldız'ın sahibi olduğu, antrenörlüğünü ise Yasemin Karaküçük'ün üstlendiği 7 yaşındaki kır iğdiş safkan Havza Aslanı (Tamerinoğlu - Badekızım / Demirkazık) jokeyi Akın Sözen idaresinde kazanmayı başardı.

Koşunun videosu için tıklayınız.

Koşuda ikinciliği; Vedat Abiş ile bu koşuya katılan Rüzgardahan (Yakupbey - Çığırtkan / Halid) elde ederken, iç kulvara yakın isimlerden Kardeşcan (Turbo - Bedel 2 / Tunca) Ayhan Kurşun ile üçüncü, Mehmet Kaya ile bu önemli koşuya katılan Darlöy (Özgünhan - Kadercan / Haberbatur) dördüncü ve son olarak Sinoplu Merve (Bilgin - Sübeyhikızı / Özgünhan) ise Ahmet Çelik ile beşinci oldu.

Mücadelenin galibi  safkan için bitiriş derecesi 2.22.25 olurken, farklar 2 Boy - 3,5 Boy - Boyun - 9 Boy  şeklinde sonuçlandı.



Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan safkanın sahibi adına Cem Kılıç'a kupasını, Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Ada verdi. Törene Kocaeli Hipodrom Müdürü Ali Cumhur Özertaş da katıldı.

jIbxnfqedl80hutvk7az36cw.jpg

givhxpuzbqojtyjwf5gdes87.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.