Kozan, Ceyhan ve Karataş’ın Ardından Kuruköprü Kurs Merkezi de Açıldı

Kozan, Ceyhan ve Karataş’ın Ardından Kuruköprü Kurs Merkezi de Açıldı

 

AdanaBüyükşehir Belediyesini borç batağından hizmet atağına geçiren Adana BüyükşehirBelediye Başkanı Zeydan Karalar, şehrin fiziki çehresini değiştirirken sosyalbelediyecilik faaliyetlerini de tüm hızıyla sürdürüyor.

Kozan,Ceyhan ve Karataş’ın ardından Seyhan Kuruköprü’de de LGS ve YKS’ye hazırlıkeğitiminin verildiği kurs merkezinin açılışını yapan Başkan Zeydan Karalar, gördüğüyoğun ilgi karşısında "Bu muhteşem tablo, yaptığımız işin ne kadar önemliolduğunu göstermek için yeterli" ifadelerini kullandı.

İHTİYAÇLAR TESPİT EDİLİYOR, DOĞRUNOKTAYA DOĞRU HİZMET GİDİYOR

KuruköprüKurs Merkezi’nin açılışına Başkan Zeydan Karalar’ın yanı sıra Cumhuriyet HalkPartisi Milletvekili Müzeyyen Şevkin, siyasiler, öğrenciler, öğretmenler veAdanalılar katıldı.

KuruköprüKurs Merkezi öğrencilerinden Anıl Kaymakoğlu, kurs merkezi öğrencileri adınaBaşkan Zeydan Karalar’a eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Adana’yahizmet ederken siyasi parti ayrımı yapmadan, halkın ihtiyaçlarına göre hareketettiklerini bildiren Başkan Zeydan Karalar, "Biz Adana’da boşa paraharcamayan, hangi noktada neye ihtiyaç varsa ona göre hizmet götüren biryönetim anlayışını benimsiyoruz. Sadece Adana’nın fiziki ihtiyaçlarınıkarşılamıyoruz; Adana’nın ekonomik, kültürel, sosyal alanlardaki talep veihtiyaçlarını da tahlil edip hizmetlerimizi doğru noktalara yapıyoruz.Başarımızın temelinde de bu yatıyor" dedi.

KAPASİTE 3 BİNDEN 5 BİN ÖĞRENCİYEÇIKARILACAK

BaşkanZeydan Karalar konuşmasının devamında açtıkları kurs merkezlerinden 3 bineyakın öğrencinin faydalandığını, önümüzdeki dönemde ise bu sayının 5 bineçıkarılacağını kaydetti. Başkan Zeydan Karalar, “Toplamda 5 bin metrekarealanda, her biri kendi branşında çalışan 55 öğretmenin eğitim verdiği KuruköprüKurs Merkezi, aynı zamanda atanamayan öğretmenlere sağladığı istihdam ile desosyo-ekonomik bir yaraya merhem oluyor” diye belirtti.

YURTLAR, KÜTÜPHANELER, KURS MERKEZLERİ…

Gençlerinbir ülkenin geleceği olduğunu sık sık vurgulayan ve eğitimde gençlerin önünüaçmak için çok sayıda hizmeti hayata geçirdiklerini anlatan Başkan ZeydanKaralar, kira giderini karşılayamayan öğrencilere yönelik Adana Kent Meydanıbaşta olmak üzere, Pozantı ve Aladağ’da yurt açtıklarını; erişilebilir eğitimiçin ise kente, İnce Memed, Saimbeyli, Kozan, Kuruköprü, Dumlupınar,Karayusuflu, Hadırlı, Karataş ve Güneşli-Yamaçlı’ya tam donanımlı HalkKütüphanelerini kazandırdıklarını söyledi.

DAHA MODERN VE YAŞANABİLİR ADANA İÇİN…

Modern,çağdaş, daha yaşanabilir, daha mutlu bir Adana için yılmadan, yorulmadan adanaadana çalıştıklarının altını çizen Başkan Zeydan Karalar, borç yüküne,pandemiye ve deprem felaketine rağmen büyük işlere imza attıklarını bildirdi. 3yeni alt geçidi, 5 yeni bulvarı, 221 cadde ve bulvar yenileme işini, 111 otobüsve 321 iş makinesi alımını, ücretsiz kurs merkezlerini, kütüphaneleri, aş evini,arıtma tesislerini, altyapı üstyapı yenilemeyi, çiftçi ve üretici desteklerinihayata geçirdiklerini ve  devasahizmetleri borçlanmadan yaptıklarını anlatan Başkan Zeydan Karalar, borcugelirinin 4 katı olan belediyeyi, geliri borcunun 4 katı haline getirmenin tamanlamıyla mali bir mucize olduğunun da altını çizdi.

 

BİZİM BİR GÖREVİMİZ DE CUMHURİYETİ VEGELECEĞİ DÜŞÜNMEK

Önümüzdekidönemde hizmet atağının; 8 alt geçit, kültür merkezi, metro, tramvay, nostaljiktramvay, otogar, yaşlı yaşam merkezi, ilçelere arıtma tesisi, spor tesisleri,yeni kütüphaneler sosyal yardımlar ile devam edeceğini bildiren Başkan ZeydanKaralar, “Bizim bir görevimiz de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğuCumhuriyeti korumak ve geleceğini düşünmek” dedi.

 

OtogarProjesine parantez açan Başkan Zeydan Karalar, 1 yıl mecliste bekleyen OtogarProjesi’nin 20 Kasım 2023’te AKP ve MHP oyları ile reddedildiğini bir kez dahaaçıkladı.

 

KuruköprüKurs Merkezi’nin açılışı, öğrenciler, öğretmenler ve siyasilerin katılımı ilegerçekleştirilirken, Başkan Zeydan Karalar gençlere powerbank hediye etti. 

nmr6jbeygf0uzdap3vs5i2vl.jpg

mmzekxsqg0zwbo7jnwndfkcc.jpg

6f0omsmryItncuval7x9dwtd.jpg

z7kymw8pgbnw0vuxfbx46ehe.jpg

bkgramcttbazevjrnoIpww74.jpg

lunhdzpyjkmhzplrj0cvcIw6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.