Kozanlılar Cumhuriyetin 100. Yılında Dillerinde Marşlar, Ellerinde Bayraklarla Yürüdü, Kıraç Konseriyle Coştu

Kozanlılar Cumhuriyetin 100. Yılında Dillerinde Marşlar, Ellerinde Bayraklarla Yürüdü, Kıraç Konseriyle Coştu

Başkan Zeydan Karalar,“Cumhuriyeti ilelebet payidar kılmak için üzerimize düşeni yapacağız.”

Cumhuriyetin 100. Yılıkutlamaları kapsamında Adana’nın ilçesi Kozan’da meşaleli yürüyüş ve Kıraçkonseri düzenlendi.

Adana BüyükşehirBelediye Başkanı Zeydan Karalar, siyasiler ve Kozan Halkı, saat 19.23’te,Turgut Özal Bulvarı’ndan; meşalelerle, bayraklarla, marşlar eşliğinde ŞehitMustafa Fehmi Kubilay Meydanı’na kadar yürüdü.

Şehit Mustafa KubilayMeydanı’nda, Kozanlıların sevgi gösterileriyle bağrına bastığı Başkan ZeydanKaralar, coşkulu kalabalığa hitap etti.

 

KAHRAMAN KOZANLILARHÜRRİYET İÇİN BEDEL ÖDEDİ

Kozan’ın Cumhuriyetin temelindeönemli katkısı ve etkisi olduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, “TürkiyeCumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıktı vedaha sonra düzenlediği Sivas Kongresi’ne Kozan’dan da katılım oldu. ArdındanKozan çevresinde Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu milis kuvvetleri, işgalcilerekarşı savaştı, mücadele etti ve Kahraman Kozanlılar burayı düşman işgalindenkurtardı. Fransız destekli Ermeniler burada halka zulmetti ama sonundaKozanlılar bedel ödeyerek, Kozan’ın hürriyetini kazandı” dedi.

CUMHURİYET KOLAYKURULMADI, KIYMETİNİ BİLMELİYİZ

Cumhuriyetin büyükzorluklarla kurulduğunu anlatan Başkan Zeydan Karalar, “Cumhuriyet kolaykurulmadı. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesi, demokrasi, adalet, kadınlara seçmeve seçilme hakkı veren, onların hayata dair her alanda olmasını sağlayan, eşitliği-adaletiönde tutan bir yönetim biçimidir. Cumhuriyette fırsat eşitliği vardır. Cumhuriyetinçocukları, yoksul da olsalar, memleketin en yüksek mevkilerine gelebilirler.Cumhuriyetin kıymetini bilmeli ve Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, Cumhuriyetiilelebet payidar kılmak için üzerimize ne düşüyorsa yapmalıyız. Kozanlıların bukonuda gerekeni yapacağından eminim” diye konuştu.

HALKIMIZA HİZMETTENASLA YORULMAYACAĞIZ

Adana BüyükşehirBelediyesi’nce Kozan’a yapılan ve yapılacak önemli hizmetlerle ilgili bilgi deveren Başkan Zeydan Karalar, Kozan merkezde Büyükşehir’e ait sorunlu yolkalmayacağını söyledi. Kozanlıların bir süre sonra Yedigöze Barajı’nın suyunuiçeceğini belirten Başkan Zeydan Karalar, ilçe halkına yoğun hizmet vermeyedevam edeceklerini ifade etti. Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: “AdanaBüyükşehir Belediyesi’nde borç gelirin 4 katıydı. Bu kardeşiniz şimdi geliriborcun 4 katına çıkardı. Böylece hizmet için borçlanmaya ihtiyacımız kalmadı.Şimdi halkımıza hizmet etme gücümüzü artırdık. Halka hizmet etmekten aslayorulmayacağız.”

Kozanlıların 29 EkimCumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Başkan Zeydan Karalar, Kozanlıları 29 Ekim’deAdana’da yapılacak meşaleli yürüyüş ve Melek Mosso konserine de davet etti.

Daha sonra Kozanlılar Sanatçı Kıraç'ın yenibestelediği 100. Yıl Marşı'nı ve birbirinden güzel şarkılarını dinleyerekCumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu yaşadı.

 

wj9uz8uoq2wakxfeebpycntd.jpg

u5jqzgwdrmmkri0yfto6thkv.jpg

ayojpwmfdngbhqkzx4tbe0vr.jpg

zzgfms6pokwwcn5losk2h0gh.jpg

lafd60nd7m3eqwclxzuasz9m.jpg

ggv5eI934xhrydrpat1pbbcw.jpg

zteqdudvhu4pby9wxy1bmmhg.jpg

hpoinpx9tlj6gz1rug7fm0nk.jpg

l07Ie41rv5narpg2kfycdqz3.jpg

2amsvshtoe8Ifzuiupolxnjr.jpg

tpxlawr9y0ypckzsgb38Ie75.jpg

ik8vbaI6xoph27nlvg91ctfq.jpg

tepnqdys53gom6ll0rmaeIsv.jpg

0hwcmnzyqallfudcp3i2mtoe.jpg

tvlo64hslsuk1no2m5yjIjyp.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.