Kubilay Koşusu'nu Dragon Fire kazandı

Kubilay Koşusu'nu Dragon Fire kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 2000 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

2023 yılı Kubilay Koşusu'nu, Engin Ateşler'in sahibi ve yetiştiricisi olduğu Dragon Fire (Torok - Happy Valentine / Thewayyouare) jokeyi Akın Sözen idaresinde kazandı. Mehmet Bulut'un antrene ettiği doru erkek tay bu galibiyetiyle kariyerindeki 6'ncı birinciliğini elde etmiş oldu.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

7 safkanın start aldığı koşuda Vedat Abiş'le Delawera (General Quarters - Pomerol / Honour And Glory) ikinci olurken, Mertcan Çelik ile yarışa katılan Dems Victory (Victory Gallop - Tonya / Unaccounted For) üçüncü, Özcan Yıldırım'ın bindiği Jefe De Jefes (Papa Clem - Shibuya / Ocean Crest) dördüncü ve Nevzat Avci ile Vaiz (Mendip - Sea Secret / Yonaguska) de beşinci oldu.

Koşunun galibi Dragon Fire için bitiriş derecesi 2.08.12 olurken, farklar ise Baş - 2 Boy - 5 Boy - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Mustafa Fehmi Kubilay

1906 yılında doğan Mustafa Fehmi Kubilay, Cumhuriyet dönemi öğretmenlerindendir. Tarihte, "Menemen/Kubilay Olayı" olarak bilinen olayın başkahramanıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasası ile belirlenmiş temel ilkelerini, Atatürk ilke ve inkılaplarını korumak için 1930 yılında Menemen'de yedek subay olarak yaptığı askerlik görevi sırasında şehit olmuştur. Anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle, Kahraman Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

2atej7qbw0vu6bl3hvrxcusw.jpg

Ihndyysmq9e1sg67zcaz3rb4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.