Küçükçekmece’de Sokak Hayvanlarına  Donanımlı Merkez

Küçükçekmece’de Sokak Hayvanlarına Donanımlı Merkez

Küçükçekmece Belediyesi, sokak hayvanlarına tam donanımlı bir bakım ve tedavi ortamı sunmak amacıyla Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Tedavi  Merkezi’ni hayata geçirdi. 

Küçükçekmece Belediyesi, sokak hayvanlarına tam donanımlı bir bakım ve tedavi ortamı sunmak amacıyla Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Tedavi  Merkezi’ni hayata geçirdi. Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezi, 6 bin metrekaresi açık alan olmak üzere toplam 8 bin metrekare alan üzerine kuruldu. 

KEMAL ÇEBİ:"HER YÖNÜYLE ÖRNEK BİR PROJE"

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Küçükçekmece’de sessiz dostlarımız için modern ve örnek bir projeyi hayata geçirdik. Muayene odalarımız, operasyon odalarımız, görüntüleme cihazlarımız ve tam teşekküllü laboratuvarımız ile fiziki koşulların hem can dostlarımız hem de çalışanlarımız için son derece iyi olduğu donanımlı bir merkez burası. Alanında deneyimli ekibimizle birlikte can dostlarımıza kaliteli hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

ENGELLİ SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

Sokakta yaşayan hayvanlara uygun ortam oluşturmak ve hayat şartlarını iyileştirmek için düzenli olarak mama dağıtımı ve  su takviyesi yapan Küçükçekmece Belediyesi havaların soğuması ile beraber "Pati Evi" projesini de hayata geçirdi. Sokak hayvanlarına tedavi, aşı ve kısırlaştırma hizmeti sunmak için modern ve tam donanımlı Küçükçekmece Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Ve Tedavi Merkezi hizmete açıldı. Merkezde İnhalasyon anestezi cihazı, röntgen cihazı, renkli ultrason, köpek yoğun bakım ünitesi, kedi yoğun bakım ünitesi, hemogram, biyokimya, idrar analiz cihazları ile tam donanımlı olarak  hizmet veren Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezi engelli can dostlarını da unutmuyor. Merkezde, engelli kedi ve köpekler için özel dizayn edilmiş yaşam alanları da bulunuyor.

8 BİN METREKARE ÜZERİNE KURULDU

2020 yılı içerisinde hizmete açılan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezi, 2 bin metrekare kapalı alan,  6 bin metrekare açık alan olmak üzere toplam 8 bin metrekare alan üzerine kuruldu. Merkez, idari bina , hastane bölümü ( 2 operasyon odası, 2 muayene odası, görüntüleme odası,  laboratuvar,  eczane), kedi bakım ünitesi (250 kapasiteli)  , köpek yaşam alanı( 100 kapasiteli) , engelli kedi yaşam alanı(60 kapasiteli) ve kanatlı yaşam alanından oluşuyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.