Kültür ve Turizm Bakanlığı Koşusu'nu Aegean Finale kazandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Koşusu'nu Aegean Finale kazandı

Ankara İlkbahar-Yaz sezonunun 47. yarış gününde, 3 yaşlı safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği mücadele 1600 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2022 yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Koşusu'nda, Nimet Arif Kurtel'in sahibi ve yetiştiricisi olduğu Aegean Finale (Not This Time - Final Sense / Street Sense) galibiyete uzandı. Batuhan Ay'ın antrenörlüğünü üstlendiği doru erkek tay 263 gün sonra ilk kez piste çıktığı bu mücadeleyi de daha öncekilerde olduğu gibi jokeyi Ayhan Kurşun idaresinde kazanarak galibiyet serisini 7'ye çıkarmış oldu. Başarılı safkanın bu birinciliği altısı Açık koşu zaferi olmak üzere, kariyerinin dokuzuncu startındaki sekizinci galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Kültür ve Turizm Bakanlığı adına koşulan mücadeleye jokeyi Gökhan Kocakaya ile katılan Bright Hope (Torok - Tory Brae Lulu / Hurricane Run) pistten ikincilikle ayrılırken, Baba Şahin (Deha - Skyfront / Bayduhan) Akın Sözen idaresinde koşuyu üçüncü tamamladı. Jokeyi Vedat Abiş ile yarışa katılım gösteren Hardmet (Luxor - Hard Baby / Unaccounted For) dördüncülük elde ederken, Gökdenizim (Mendip - Beren Sultan / Artie Schiller) Hışman Çizik idaresinde beşinci oldu.

Koşunun galibi Aegean Finale için bitiriş derecesi 1.35.58 olurken, farklar 2,5 Boy - 4 Boy - 2 Boy - 1,5 Boy  şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Onur Özelcanat'a kupasını Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam verdi.

Törene Yönetim Kurulu Üyemiz M. Kerem Alkan da katıldı.

 

4fxagwk7tb8yxywlzc6j3zlv.jpg

wbvgvgnxdc9nla1f485ktwuu.jpg

vwfbkghanl0sq3hpt25p4cle.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.